Ákos nem látott még annyi energiát, munkát, erőfeszítést sűrítő magyar filmet, mint a Most vagy soha!

2024. március 17. – 12:50

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem szeretem a kalandfilmeket. Nem bírom, ha egy filmben állandóan szól a zene. De én még ennyi energiát, ennyi munkát, erőfeszítést sűrítő magyar filmet nem láttam” – írta a Rákay Philip kreatív producer nevével fémjelzett Petőfi-filmről Kovács Ákos az Instagramon.

Az énekes szerint a Petőfit játszó Berettyán Nándor „tökéletesen érzi a szerepét”, Horváth Lajos Ottó és Jászberényi Gábor játéka „nemzetközi rangú”, Lukács Sándor „puszta jelenléte is zseniális”, a Szendrey Júliát alakító Sárába pedig élemedett kora ellenére is simán bele tudna szeretni.

„A statisztéria, a jelmez, a berendezés ledöbbentő, a kép világszínvonalú, a hang egész egyszerűen brutális. Szól, mint az állat!”

„Nem, nem érdekel a szarozás, a politikai frusztráció és a röhejes, pitiáner lepontozás az ájemdíbín. Szendrey Júliával együtt kérdezhetnénk a fanyalgóktól: »ti sosem álmodtok?«”

A filmről nemrég L. Simon László is kifejtette a véleményét, aki azért nem volt annyira elragadtatva tőle, mint Ákos. Mi se voltunk, a Telex kritikáját itt tudja elolvasni.

A Most vagy soha! díszbemutatóján egyszerre három teremben, kilencszáz embernek mutatták be a valaha készült legdrágább magyar filmet, a megjelenteket kérdezgettük a filmről:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!