Újra megjárta az elvonót Nagy Zsolt

2024. február 22. – 06:52

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány hónappal ezelőtt újra visszaesett Nagy Zsolt, ezért egy időre ismét elvonóra ment – írja a Blikk. A lap információi szerint a színész három hónapot töltött a külvilágtól elzárva a gyógyulás érdekében.

A Blikk kérdésére a színész megerősítette, valóban elvonókúrán vett részt, hogy kordában tudja tartani függőségét, és egy ideje sikerül is féken tartania a démonjait.

„Az, hogy most erről beszélünk, nyilván annak a következménye, amit tettem. Épp felépülésben vagyok, de erről nem szeretnék többet mondani” – mondta.

Nagy Zsolt először 2020-ban, D. Tóth Krisztina műsorában beszélt őszinténarról, hogy épp gyógyulófélben lévő alkoholista. Akkor azt mondta, 14 éves korában még csak hétvégente ivott a haverokkal, aztán amikor elkezdett színházzal foglalkozni, komolyabban. „Minden este ment az okosodás, a fejtágítás és az őrület, a saját sebeink feltépkedése, ami nem volt jó. Mindig kellett valami tompító. Aztán egyszer csak észre sem veszed, hogy hozzászoktál a tompítókhoz. És akkor már nincs nap, csak másnapok vannak, és a másnapban való vékony idegrendszer, iszonyat sérülékenység.”

„Felszabadító érzés, amikor bevallod annak, akit szeretsz, hogy ez van, hogy bajban vagy, szükséged van segítségre, megkeresed az embert, elmész” – mondta.

2022-ben a Telexnek arról beszélt, hogyan hat az alkohol és a drog a művészi teljesítményre, kreativitásra és tehetségre, és hogy ideje lenne leszámolni az önpusztító zsenik kultuszával. A színész szerint a színházi közeg a buta mítoszaival táplálja és a társadalom is élteti ezt a toxikus kultuszt, ami egy kifejezetten téves ideán alapul. Akkor azt mondta, voltak évek, amikor „eléggé rá volt csavarodva az italra”, négy éve próbálkozik azzal, hogy kevesebbet vagy egyáltalán ne igyon. „Nekem eddig csakis problémát okozott az ital; engem túlságosan fölszabadít, nagy lesz tőle a pofám, a szexuális energiám. A balhéimat, a sértéseimet mindig kizárólag részegen követtem el. Egy ilyen személyiségű embernek olaj a tűzre az alkohol” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!