Nagy Zsolt: Legendás színészek dolgoznak színházakban megalázó bérekért

2023. november 25. – 11:15

Másolás

Vágólapra másolva

„Zavar, hogy ez az ország, ez a város nem ismeri el a polgárait és az értelmiségét. És most nem én vagyok a lényeg: legendás színészek dolgoznak színházakban megalázó bérekért. Nincsenek a helyükön kezelve. De ugyanez igaz a pedagógusainkra is. Amikor látom, hogy a fővároshoz tartozó BKV több mint 700 ezer forintért keres buszsofőrt, akkor eszembe jut a saját fizetésem is” – mondta Nagy Zsolt az NLC.hu-nak.

A színész az interjúban elismerte, hogy jobban él, mint egy élelmiszerbolt pénztárosa, de „közben meg látom, hogyan tolódnak el az arányok. Harminc éve dolgozom ebben a szakmában, és most kellene a zeniten lennem. Ennek ellenére tele vagyok egzisztenciális kérdésekkel”.

Szerinte ma már máshol van a színészek helyi értéke a társadalomban, a maiak már nem kapják meg azt a tiszteletet, amit a korábbiak, mint például Cserhalmi György.

Nagy most épp egy friss RTL-es realityben szerepel, amiben valaki nem ismerte fel, erről azt mondta, „az ilyen helyzetek számomra egyszerre rendkívül szórakoztatók és szomorúak egyben. Közel száz filmet, kisfilmet és sorozatot forgattam, és persze nem várom el, hogy amikor beugrom a benzinkútra, akkor felismerjen a kutas. Miért kéne tudnia, ki az a Nagy Zsolt? Csakhogy ebbe a műsorba olyanokat hívtak meg, akik elvileg otthonosan mozognak a médiában. Az viszont tényleg fájna, ha mondjuk Csáki Judit nem tudná, ki vagyok. Akkor el kellene ezen a szakmán gondolkodnom”.

Nagy Zsolt korábban a Telexnek arról beszélt, hogyan hat az alkohol és a drog a művészi teljesítményre, kreativitásra és tehetségre, és hogy ideje lenne leszámolni az önpusztító zsenik kultuszával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!