Gerendai szerint semmi esély, hogy a Sziget a NER kezébe kerüljön

2023. augusztus 10. – 13:16

Másolás

Vágólapra másolva

Rövid interjút adott Népszavának a ma kezdődő és augusztus 15-ig tartó Sziget Fesztivállal kapcsolatban Gerendai Károly. Egyebek mellett elmondta, hogy társaival tavaly év végén az öt évvel ezelőtti árnak körülbelül a harmadáért eladták kisebbségi tulajdonrészüket a szervezőcégben. Az új tulajdonos a Sziget-vállalkozás többségi tulajdonát 2017 óta birtokló, amerikai Providence Equity Partners, ezért Gerendai, ahogy fogalmazott, már csak apukaként látogat ki a rendezvényre a lányaival.

Bár a szervezésben többé nem vesz részt, a Sziget egyik alapítója ennek ellenére továbbra is szakmai szemmel nézi a fesztivált. Méltatta a látvánnyal és a szolgáltatásokkal kapcsolatos idei fejlesztéseket, amelyek a koronavírus-járványt követő tavalyi újrainduláskor szerinte nem voltak ennyire hangsúlyosak. Bár Gerendai kapott VIP-jegyet a fesztivál szervezőitől, akik közül sokakkal együtt is dolgozott korábban, nem hiszi, hogy élne ezzel a lehetőséggel, inkább elvegyül majd a tömegben a családjával, tette hozzá.

Érdekes választ adott arra a kérdésre, hogy szerinte a NER közelébe kerülhet-e a Sziget tulajdonjoga. Mint mondta, egy ilyen felvetés nem életszerű. Indoklása szerint egyrészt a fesztivál a Providence egyik koronaékszere, és bár befektetési alapról van szó, amelynek fő vonása, hogy eszközeiken egy idő után, nyereséggel túlad, Gerendai Károly szerint ilyen esetben a cég nyilván az összes fesztiválját egy csomagban dobná piacra.

A Telex kiemelten foglalkozik az idei Sziget Fesztivállal, így olvasóink már megtudhatták, mely fellépők miatt érdemes kimenni, ebből a cikkünkből pedig kiderül, mi mindenben változott vagy fejlődött a rendezvény.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!