Elhalasztják az Emmy-díj-átadót a hollywoodi színészsztrájk miatt

2023. július 28. – 14:11

Másolás

Vágólapra másolva

Elhalasztják a szeptemberi Emmy-díj-átadót a hollywoodi színészsztrájk miatt, írja a BBC. Az AFTRA és a WGA tagjai nem dolgozhatnak a sztrájk alatt, vagyis díjátadón sem vehetnek részt. Arról még nincs hír, hogy mikor tartják majd meg végül az eseményt, de a szervezők meg akarják várni, amíg megállapodás születik a szakszervezetekkel. Eredetileg szeptember 18-án rendezték volna meg.

Az Emmy a legrangosabb amerikai televíziós díj, az Utódlás, a The Last of Us, a Fehér lótusz és a Ted Lasso vezeti az idei jelöltek sorát.

Több mint húsz év után ez az első alkalom, hogy elhalasztják az Emmy-díj átadását – legutóbb a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokra reagálva történt ilyen.

Július 13-án 63 év után először történt meg, hogy egyszerre sztrájkolnak a SAG-AFTRA szakszervezet színészei és a WGA szakszervezet forgatókönyvírói. A színészek szakszervezetének 160 ezer tagja azt követeli, igazítsák hozzá a javadalmazásukat az iparág gyorsan változó körülményeihez, illetve pusztán az írókkal való szolidaritás miatt is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez. Filmes szakemberek szerint a sztrájk időtartamát egyelőre nem lehet megalapozottan megbecsülni, akár hónapokig is eltarthat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!