45 éves lett Garfield, színes szobrot készített róla Kolodko

2023. június 19. – 12:03

45 éves lett Garfield, színes szobrot készített róla Kolodko
Fotó: Kolodko Art / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

45 évvel ezelőtt, 1978. június 19-én jelent meg először Jim Davis alkotásában az első, pár képből álló Garfield-képregény az újságokban – a jeles dátum alkalmából Koldoko Mihály szobrászművész pedig most Garfield figuráját dobta fel Budapest VII. kerületének egyik pontjára.

Garfield, a kövér, lusta macskát Davis a saját nagyapjáról mintázta. A We Love Budapest azt írja, hogy az új miniszobor a Dembinszky utcai részre (egy komment szerint a Rottenbiller utca sarkára) került, egy kutyafej közelébe, és a korábbiaktól eltérően színezetten.

Kolodko Mihály, akit a főváros közterületein elhelyezett apró alkotásairól ismert meg a város, majd az egész ország, egyébként nem szereti, ha miniszobroknak nevezik a műveit, ő mini emlékműveknek tekinti őket. Bár szakmai berkekben megoszlanak a vélemények a munkáiról (Pólya Zsombor képzőművész például bedobozolta Kolodko Dunakorzón felállított, Roskovics Ignác festőt ábrázoló szobrát), az emberek többsége szereti a város különböző pontjain elhelyezett alkotásokat, és a turisták is rendszeresen fotózkodnak velük.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!