A Nemzeti Filmintézet gratulált Buda Flóra Anna Cannes-ban díjnyertes filmjéhez, amire korábban háromszor sem adtak pénzt

2023. május 28. – 11:49

A Nemzeti Filmintézet gratulált Buda Flóra Anna Cannes-ban díjnyertes filmjéhez, amire korábban háromszor sem adtak pénzt
Buda Flóra Anna a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon – Fotó: Patricia De Melo Moreira / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Filmintézet is gratulált Buda Flóra Annának, aki a 27 című animációs filmjével Arany Pálma díjat nyert a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon. „Óriási gratuláció a 27 című rövidfilm alkotóinak az Arany Pálmához! 🎉🎬” – írták Facebook-oldalukon.

Ezzel csupán az a probléma, hogy a most lelkesen gratuláló Nemzeti Filmintézet három alkalommal is visszautasította a film támogatását.

Erről maga Buda Flóra Anna beszélt a Telexnek adott korábbi interjújában. A Nemzeti Filmintézet Facebook-oldalát elnézve a kommentelőknek is feltűnt ez a visszásság.

Mivel az NFI nem támogatta a filmet, így az francia finanszírozással és magyar produceri gyártással született meg. Nem mellesleg Buda Flóra Anna filmje volt az egyetlen magyar alkotás az egyik legrangosabb filmfesztiválon. „Ez külön öröm számomra, mert így az NFI döntéshozói is biztosan megnézik majd végül a filmet” – fogalmazott ugyanebben az interjúban az alkotó.

Buda Flóra Annát korábban a 69. Nemzetközi Berlini Filmfesztiválon is elismerték. Akkor Teddy-díjat kapott Entropia című animációs filmjéért, szintén a rövidfilmes kategóriában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!