Idén még egy fillér állami támogatást sem kapott az Átrium

2023. május 3. – 13:27

Másolás

Vágólapra másolva

Az Átrium Színház szerint a mai napig nem kezdődött el a tavaly megítélt kultúrtámogatások kifizetése, és a színház pályázatát idén sem bírálták el az április 30-i határidőig. A színház a Facebookon arról posztolt, hogy tavaly összesen 17 millió forint állami támogatáshoz jutottak, de a „többlettámogatási” pályázatokon egy fillért sem nyert az Átrium.

„A tavaly megítélt NKA-támogatások kifizetése a mai napig nem kezdődött el. A támogatási kereteket folyamatosan csökkentik, ami hamarosan a magyarországi független színházak megszűnéséhez vezethet” – olvasható a posztban.

Az Átrium bejegyzése szerint a színház idén eddig csak nézői támogatást kapott, ami 8 815 880 forint, azt írják, hogy így az évad végéig tudnak nyitva tartani.

Az Átrium Színház tavaly június végén jelentette be, hogy nem tudják fenntartani a színházat, bezárnak. Majd amikor azt is közölték, hogy felmondanak a dolgozóiknak, több civil kezdeményezés is indult, hogy megmentsék a színházat.

Az Átriumból szimbolikus ügy lett, majd miután több mint negyvenmillió forintot gyűjtöttek össze, meghirdették a tizedik évadot. Ebben a videóban civilekkel, támogatókkal és a színház tagjaival beszélgettünk arról, hogy miért fontos az Átrium.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!