Három új Star Wars-filmet jelentettek be

2023. április 7. – 19:07

Másolás

Vágólapra másolva

A Lucasfilm három új élőszereplős filmet jelentett be, és megerősítette, hogy visszatér Rey (Daisy Ridley), hogy felépítsen egy „új Jedi Rendet” – írja a Guardian.

A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy bejelentette azt is, hogy a készülő projektek közül az egyik útját James Mangold (a Logan rendezője), a másikét Dave Filoni (a Mandalóri társalkotója és A klónok háborúja animációs film rendezője) fogja egyengetni.

Mangold filmje „a Jedik hajnaláig megy vissza”, míg Filonié az Új Köztársaság időszakában, azaz A Jedi visszatér (VI. rész) után és Az ébredő Erő (VII. rész) előtt játszódik. Ez a film a Lucasfilm tájékoztatása szerint „lezárja a Mandalóriban, a Boba Fett könyvében, az Ahsokában és más Disney-sorozatokban elmesélt, egymással összefüggő történeteket”.

A harmadik filmről, a Sharmeen Obaid-Chinoy rendezésében készülő projektről már egy ideje lehetett tudni, de úgy tűnik, hogy némileg módosult a sztorija a fejlesztés során. A film A Skywalker felemelkedése (IX. rész) után játszódik majd, és Daisy Ridley visszatér benne Rey szerepében, hogy „egy új Jedi Rendet építsen”. A Lucasfilm nemrég jelentette be, hogy a film forgatókönyvírója már nem Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson, hanem a Peaky Blinders írója, Steven Knigh.

Ugyanezen az eseményen a Lucasfilm egy rakás új tévésorozatot is megerősített, köztük az Andor és az Ahsoka második szériáját. Az első Andor-évadról tavaly novemberben írt kritikánkat itt olvashatja. Az Ahsokáról pedig ezt tweetelték ki néhány órája:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!