Mindenbe pattintott egy kis okosságot Green Eyes, akitől a halálos szert vette a Drót színésze

2023. április 6. – 19:16

Másolás

Vágólapra másolva

Bűnösnek vallotta magát a bíróságon az a díler, akitől a magát valószínűleg nem szándékosan túladagoló amerikai színész, Michael K. Williams is vásárolt. A Drót című sorozat szereplője két évvel ezelőtt halt meg.

A BBC cikke szerint Damien Williams ügyvéd arról beszélt egy manhattani szövetségi bíróságon, hogy Irvin Cartagena, más néven Green Eyes fényes nappal árulta a kábítószert New York utcáin, és ő adta azt a halálos adagot is, amitől a színész meghalt.

Williams 54 évesen halt meg 2021-ben. Később kiderült, hogy halálát véletlen kábítószer-túladagolás okozta. Fentanillal felütött kokaint és heroint adott el neki Green Eyes, aki még azután is tovább árulta Brooklyn és Manhattan utcáin a szert, hogy már tudta, a színész meghalt a fentanilos kábítószer miatt. A díler bűnösnek vallotta magát, és azt is elismerte, hogy hozzájárulhatott a színész halálához.

Michael K. Williams 2021-ben – Fotó: Rodrigo Varela / Getty Images
Michael K. Williams 2021-ben – Fotó: Rodrigo Varela / Getty Images

A Drót című sorozatban Omar Little megformálásával ismertté vált színészre 2021. szeptember 6-án talált rá unokaöccse New York-i otthonában. Már akkor felmerült, hogy túladagolhatta magát, hiszen többféle kábítószert is találtak az otthonában, és a színész maga is beszélt korábban drogproblémáiról. Igaz, akkor azt mondta, hogy a kokainnál és a marihuánánál keményebb dolgokkal nem élt.

Amerikai szövetségi ügynökök szerint annyi fentanilt foglaltak le 2022-ben a hatóságok, amivel meg lehetne ölni az USA teljes, mintegy 330 milliós lakosságát. Mindössze két milligramm fentanil elég ahhoz, hogy valaki belehaljon, és tavaly 379 millió ilyen adagot foglaltak le (4500 kg-ot, illetve fájdalomcsillapító pirulának álcázott tablettából 50 millió darabot) az országban.

A fentanil 50-szer erősebb, mint a heroin, és évek óta küzdenek ellene Amerikában. A legtöbb a mexikói határon keresztül jut az országba. A Kábítószer-végrehajtási Hivatal (DEA) szerint az országba bekerülő fentanil nagy részét Mexikóban gyártja a Sinaloa és a Jalisco kartell Kínából szerzett alapanyagokból.

2021-ben 100 ezer amerikai halt meg drogtúladagolásban, ezeknek a kétharmadát kötik fentanilhoz. Fentanillal felütött kábítószerek miatt az elmúlt években egyébként több ismert rapsztár is meghalt Amerikában. A DEA egyik szóvivője szerint a problémát csak a két mexikói bűnszervezet felszámolásával tudják megoldani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!