Tom Hanks, egy ufó és egy sokgyerekes anyuka hamvai Wes Anderson új filmjében

2023. március 29. – 16:17

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent az első előzetes Wes Anderson nyáron mozikba kerülő új filmjéhez, az „Asteroid City”-hez (amit magyarul „Aszteroidaváros”-ra lehetne fordítani, de remélem, a mozikba már egy „Tökkelütött üstökös”-szintű magyar címmel érkezik).

A túlzás nélkül egyetlen képkockájáról felismerhető (és rengeteget másolt) rendező a forgatókönyvet állandó szerzőtársával, Roman Coppolával közösen írta, és a film elkészítésében is a szokásos csapata segített neki. Az Aszteroidaváros az ötvenes években játszódik egy kitalált amerikai sivatagos városban, ahol az amatőr csillagászok találkozóját nem várt bonyodalmak – köztük az előzetes alapján egy defekt és egy ufó érkezése – kavarják fel.

De hát egy Wes Anderson-filmről van szó, szóval nyilván mindenki ismeri a receptet:

  • Egy rakás sztárszínész a különböző szerepekben; a kötelező Bill Murray-karaktert ezúttal Tom Hanks játssza, de rengeteg más híres színész mellett feltűnik Margot Robbie, Scarlett Johansson, Adrien Brody, Edward Norton, Liev Schreiber és Jeff Goldblum is.
  • Szívet melengetően színes és szimmetrikus, gondosan megkomponált felvételek.
  • Menő retró tárgyak, retró ruhák és retró foglalatosságok.
  • Lemezboltok mélyéről előbányászott zenék.
  • És nem utolsósorban a meseszerű hangulatba ágyazott családi traumák és konfliktusok (a film főszereplője egy sokgyerekes özvegy apuka, aki felesége hamvait temeti el a sivatagban).

Az Aszteroidaváros a május közepén kezdődő Cannes-i Filmfesztiválon debütál, a moziba járó halandók június közepétől láthatják majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!