Idén eltűnnek a Toi Toi-ok a Szigetről, és a pornak is hadat üzen a fesztivál

2023. március 14. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

A Toi Toi-ok helyett konténeres mosdók lesznek, a szálló por ellen pormentesítő kezeléssel is küzdenek majd – derül ki a Sziget Fesztivál szervezőinek közleményéből, amelyben 50 új fellépő nevét is bejelentették.

Mint írják, idén nyáron teljesen megújulnak a higiéniai blokkok a fesztivál területén.

Szinte az összes mobil-wc eltűnik a Szigetről, a helyüket konténeres angol-wc blokkok veszik át.

Tavaly alapvetően a szokatlan szárazság miatti szállópor határozta meg a fesztivál hangulatát, erről akkor a Telexen is megemlékeztünk. „Hajógyárinak hívják, de homoksziget is lehetne a neve a Sziget Fesztiválnak helyt adó földdarabnak, ahová belépve azonnal arcon vágja az embert a szálló homok és por” – írtuk akkor.

A problémát szerencsére a szervezők is észlelték, ezért azt ígérik, idén több fronton is tesznek azért, hogy ne ismétlődhessen meg a tavalyi pornyelés.

„Egyrészt már tavaly évvégén ”visszazöldítettük„ a Szigetet, ezzel eltüntetve a kiszáradás okozta hiányosságokat a füves talajon. A Fővárosi Önkormányzattal és Óbuda Önkormányzatával közösen dolgozunk azon, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő, és szárazság esetén folyamatosan tudjuk biztosítani a Duna vizével a locsolást. Mindemellett

egy új pormentesítő kezelést alkalmazunk a fesztivál teljes területén, melynek lényege, hogy az eljárás a levegő páratartalmát felhasználva enyhén nedves réteget képez a talajon – ezzel megakadályozva, hogy por kerüljön a levegőbe” – írják.

A korábban bejelentett fellépők mellett újakat is bejelentettek a szervezők. Azt már lehetett tudni, hogy jön többek között Billie Eilish, az Imagine Dragons, Diplo és David Guetta is, melléjük érkezett most még egy sor új fellépő:

  • Jön a Mumford & Sons, akik legutóbb 2018-ban, teltházas napon jártak a Szigeten;
  • és fellép Macklemore is. Az amerikai rapper utoljára 2019-ben járt a Szigeten.
  • Először lép fel Magyarországon Lorde;
  • és jönnek a hip-hoperek is: Yung Lean, Loyle Carner, Lazza, Bizzey, Josman, Mezzosangue és Call Me Karizma
  • Billie Eilish előtt lép fel a girl in red, akinek szintén Eilish testvére, Finneas a producere.

Továbbá: Bonobo, Tale Of Us, Caroline Polachek, Arlo Parks, Jeff Mills, AJR, Sleaford Mods, Ben Böhmer live, SG Lewis, Mochakk, Reinier Zonneveld Live, TroyBoi, Giant Rooks, I Hate Models, 999999999, Confidence Man, The Aces, Son Mieux, Acid Arab, DJ Tennis, Shlømo, Herrensauna XXL, Anetha, TxC, Bizzey, Lucie Antunes, Coloray, Vinicio Capossela, anna RF, Queralt Lahoz, The Haunted Youth, 47Ter, Leyo, Stain The Canvas, M. Byrd, LASS, Al-Qasar, Awir Leon, Damien.

A fesztivál 2023. augusztus 10-én kezdődik és 15-ig tart majd, a Sziget hivatalos oldalán már a jegyértékesítés is megkezdődött, a hatnapos teljes fesztiválbérlet 130 ezer forintba kerül, és mivel már teljes a Nagyszínpad sztárfellépőinek listája, a napijegyek is elérhetőek mostantól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!