Peren kívül megegyezett a szexuális visszaéléssel vádolt Marilyn Manson és Esmé Bianco

2023. január 26. – 19:24

Másolás

Vágólapra másolva

A Trónok harcából ismert Esmé Bianco színésznő egyezséget kötött exével, Brian Warnerrel (Marilyn Mansonnal), akit 2021-ben perelt be erőszak és szexuális visszaélések miatt – számolt be a Euronews.

Bianco fizikai, mentális és szexuális bántalmazással, többek között a nemi erőszakkal vádolta meg zenészt, akivel korábban jártak. A brit színésznő 2009-től volt munka-, valamint érzelmi és szexuális kapcsolatban Warnerrel, az állítólagos visszaélések is innentől datálhatók. Bianco 2009-ben Warner egy klipjében szerepelt, emiatt Los Angelesbe utazott, de a vízuma a munkához volt kötve, és szerinte ezt a kiszolgáltatott helyzetet Warner kihasználta: képes volt irányítani őt „azzal fenyegetőzve, hogy megvonja a támogatást, ha nem jár a kedvében”. A nemi erőszak a színésznő bevallása alapján 2011-ben történt.

A per egy évtizeddel későbbi elindításakor Bianco többek között azzal vádolta meg a rocksztárt, hogy a beleegyezése nélkül vagdosta a melleit és a nemi szervét szex közben, illetve „kábítószert, erőszakot és erőszakkal való fenyegetést alkalmazott, hogy szexuális aktusokat kényszerítsen ki belőle”, „amikor eszméletlen volt, vagy más módon képtelen volt beleegyezni”. A kereset szerint kényszerítették arra is, hogy szexeljen egy másik nővel, akit akarata ellenére fogva tartottak. Bianco saját bevallása szerint szörnyű élményei miatt poszttraumás stressz szindrómában (PTSD), szorongásban, depresszióban szenved, és pánikrohamai vannak.

Esmé Bianco a Silicon Valley című sorozat premierjén 2014-ben – Fotó: Valerie Macon / Getty Images via AFP
Esmé Bianco a Silicon Valley című sorozat premierjén 2014-ben – Fotó: Valerie Macon / Getty Images via AFP

A héten közzétett bírósági dokumentum szerint Warner és Bianco végül mediáció útján állapodtak meg az ügyben. A peren kívüli megegyezést a Rolling Stone magazinnak megerősítették, de a megegyezés feltételeit nem hozták nyilvánosságra. Bianco ügyvédje, Jay Ellwanger elmondta: „Ms. Bianco beleegyezett, hogy rendezi a Brian Warnerrel és a Marilyn Manson Records Inc-vel szembeni követeléseit annak érdekében, hogy továbbléphessen az életével és a karrierjével”. Manson jogi csapata megerősítette a nyilatkozatot.

Marilyn Mansont összesen már több mint 15 nő vádolta meg szexuális visszaélésekkel és traumákat okozó, erőszakos viselkedéssel. A vele kapcsolatos botrány azután robbant ki, hogy korábbi barátnője, Evan Rachel Wood (a Westworld egyik sztárja) a nyilvánosság előtt felvállalta, mit tett vele a zenész kapcsolatuk során. Brian Warner az összes nő vádjait tagadja, szerinte minden beleegyezéses alapon történt, Woodot pedig beperelte rágalmazás miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!