A Trónok Harca színésze, Bella Ramsey nembinárisnak vallja magát

2023. január 17. – 14:13

Másolás

Vágólapra másolva

A Trónok Harcából megismert Bella Ramsey nembinárisnak és genderfluidnak vallja magát – írja a SkyNews. (A Lexiq.hu szerint a genderfluid röviden azt jelenti, hogy az illető „megélt neme az idő folyamán változik a nő és a férfi között”. Az egyik nap férfinak, míg másnap nőnek érzi magát, de az is lehet, hogy egyszerre több nemre jellemző tulajdonságot is a magáénak érez.)

Ramsey egy a New York Timesnak adott interjúban beszélt arról, hogy mindig is voltak problémái saját identitásával. Ramsey úgy fogalmazott, hogy mindig is izgalmasabbnak találta azt a gondolatot, ha valaki nem nőként, hanem férfiként hivatkozik rá.

A színész az Elle-nek is beszélt saját identitásával kapcsolatos kétségeiről, végezetül azonban arra jött rá, hogy ő „csak egy ember” mindenféle kategóriák és címkézések nélkül. A színész azt mondta, nem szereti a nemi hovatartozását behatárolni, de az különösebben nem érdekli, ha nőként vagy férfiként hivatkoznak rá.

Ramsey a New York Timesnak adott interjú után egy Instagram-bejegyzésben köszönte meg a stábnak, hogy megteremtettek számára egy olyan biztonságos teret, ahol önmaga lehetett:

Ramsey 11 éves kora óta dolgozik színészként. A Trónok Harca mellett szerepelt a Botcsinálta Boszi című televíziós sorozatban, és játszik az HBO új sorozatának, a videójátékból készült The Last of Usban is, amiről a Telex kritikáját itt olvashatja. Hogy mit jelent nembinárisnak lenni a Telexnek a magát sem a férfi, sem a nő kategóriájába soroló negyvenéves Ezra mesélt, a vele készült interjút itt olvashatja.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!