Megjelent A bálna című film előzetese, amellyel Brendan Fraser visszatért a köztudatba

2022. november 8. – 16:44

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent A bálna című film első előzetese, amelyben visszatér a mozivászonra Brendan Fraser – írja a Variety.

A filmet a Requiem egy álomért és a Fekete hattyú rendezője, Darren Aronofsky jegyzi.

A film egy angoltanár, Charlie életét követi, aki – miután elhagyta meleg szeretője – elhatározta, hogy halálra eszi magát. Charlie azonban azért is küzd, hogy felvegye valahogy a kapcsolatot 17 éves lányával, aki a megváltást jelentheti számára. A lányát a Stranger Thingsből ismert Sadie Sink alakítja majd. A forgatókönyvet Samuel D. Hunter drámaíró azonos című színdarabjából adaptálták.

A filmet nagy várakozás övezi, miután ez Fraser első komolyabb főszerepe már hosszabb ideje. Jó ideje csak apróbb szerepeket alakíthatott, pedig a kilencvenes évek végén és a kétezres években Hollywood egyik legfoglalkoztatottabb sztárja és főszereplője volt. De összecsaptak a feje fölött a hullámok miután – állítása szerint megfogdosta a Golden Globe-ot kiosztó HFPA egyik egykori vezetője, és amikor ez ellen szót emelt, feketelistára tették, illetve a rengeteg akciójelenete miatt fizikailag teljesen tropára ment. Fraser karrierjéről, a hányattatott sorsáról és a második lehetséges aranykoráról itt írtunk hosszabban.

A Velencei Filmfesztiválon a közönség hatperces álló ovációval jutalmazta a színészt, aki könnyekig meghatódott. A Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon és a Londoni Filmfesztiválon tartott vetítéseken szintén állva tapsoltak neki. Egyesek szerint Frasert Oscar-díjra is jelölhetik az alakításáért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!