Kevin Spacey pert nyert egy ellene indított szexuális zaklatási ügyben

2022. október 21. – 10:26

Kevin Spacey pert nyert egy ellene indított szexuális zaklatási ügyben
Kevin Spacey színész elhagyja a bíróságot 2022. október 20-án New Yorkban – Fotó: Alexi Rosenfeld/Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Kevin Spacey csütörtökön pert nyert az ellene indított szexuális zaklatási ügyben. Egy manhattani polgári per esküdtjei úgy találták, hogy vádlója nem bizonyította, hogy az Oscar-díjas színész 1986-ban egy buli után akarata ellenére szexuálisan zaklatta. Akkoriban mindkét színész még viszonylag ismeretlen volt, Anthony Rapp 14, Spacey pedig 26 éves volt.

Az ítélet egy háromhetes tárgyalást követően született a manhattani szövetségi bíróságon, és szűk két órával azután mondták ki, hogy az esküdtek megkezdték a tanácskozást.

A Reuters szerint Anthony Rapp arról vallott, hogy Spacey rámászott egy ágyon és ágyékát Rapp csípőjéhez nyomta, amíg az ki nem tudott szabadulni. Spacey tagadta a vádat, és mint mondta, sosem volt kettesben Rapp-pal. Jennifer Keller, Spacey ügyvédje szerint Rapp csupán kitalálta a találkozót.

Spacey, a Kártyavár (House of Cards) című netflixes politikai drámája egykori sztárja távozása után nem válaszolt az újságírók kérdéseire. Ügyvédje az újságíróknak azt mondta, a színész hálás az esküdteknek, akik „átláttak a hamis állításokon.”

„Rapp úr több figyelmet kap ebből a tárgyalásból, mint egész színészi karrierje során” – idézte Kellert a Guardian utalva arra, hogy Spacey-vel ellentétben Rapp nem ért el színészként kimagasló sikereket.

Rapp és mások állításai váratlanul akasztották meg a kétszeres Oscar-díjas színész szárnyaló karrierjét: a 63 éves Spacey karrierje 2017-ben szakadt félbe egyik napról a másikra, amikor a #MeToo mozgalom lendületet kapott, és több férfi is megvádolta szexuális zaklatással.

Nyár közepén Spacey Londonban sem vallotta magát bűnösnek három férfi szexuális zaklatásának vádjában. A bő évtizeddel korábbi eset akkorra nyúlik vissza, amikor a színész a helyi Old Vic színház igazgatója volt. Spacey-t az ügyben négy rendbeli szexuális zaklatással vádolják három férfi ellen 2005 és 2013 között. Jövőre ebben az ügyben is bíróság elé kell majd állnia.

Azt a büntetőeljárást 2019-ben a massachusettsi ügyészek ellenben elutasították, amelyet szexuális szeméremsértés miatt indítottak a színész ellen, miután állítólag egy 18 éves férfit molesztált egy nyaralóhelyen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!