Tamás Gáspár Miklós először beszélt nyilvánosan gyógyíthatatlan betegségéről

2022. október 18. – 17:21

Másolás

Vágólapra másolva

Tamás Gáspár Miklós a Partizán legújabb, Készületlenülcímű podcast műsorában beszélt először nyilvánosan súlyos betegségéről.

„Ez egy gyógyíthatatlan betegség, amit intenzív kezeléssel tűrhető állapotban lehet tartani. Ez a kezelés eléggé próbára teszi a szervezetemet, úgyhogy hol jobban vagyok, hol kevésbé. Ha nem is annyit, mint korábban, de tudok dolgozni, a gondolkodásban nem zavar. Fájdalmaim nincsenek, jóval gyengébb vagyok a kelleténél, de közvetlen életveszély pillanatnyilag nincs”

– mondta betegségével kapcsolatban a filozófus. Tamás Gáspár Miklós azt is elárulta, hogy két és fél éve jár onkológiai kezelésekre. A kórházban várakozás közben betegtársainak, akik főleg falusi asszonyok, történeteit szokta hallgatni. Az ő történeteiken keresztül a filozófus egy egészen új képet kapott a vidékről és arról, milyen magányosan és kiszolgáltatottan telnek a falusi emberek mindennapjai. Ugyanakkor a filozófus azt is hozzáteszi, hogy elképesztő, mennyi élni akarás van az emberekben, ahogy ő benne is. „Súlyos beteg vagyok, de élni akarok” – mondta a filozófus.

Tamás Gáspár Miklós az interjúban beszélt a 2022-es országgyűlési választásokról és a választás eredményeiről, a menekültkérdésről, aminek a tematizálása a filozófus szerint a demokratikus választások kulcsa. A Partizánnak adott interjújában a filozófus kifejti véleményét a diktatúrákról és az ukrán háborúról is, amivel kapcsolatban azt mondta: szerinte igaz, hogy a NATO-nak is volt felelőssége abban, hogy jelenleg háború zajlik a szomszédban.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!