Tolkien világa igenis multikulturális az új Gyűrűk Ura-sorozat stábja szerint

2022. szeptember 8. – 17:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„J. R. R. Tolkien egy olyan világot teremtett, amely definíció szerint multikulturális. Egy olyan világot, amelyben a különböző fajokból és kultúrákból származó szabad népek összefognak, hogy közösen győzzék le a gonosz erőit”

– ezt írták ki a szereplők az Amazon új, Gyűrűk Ura-sorozatának hivatalos Twitterére csütörtökön. A hatalom gyűrűi színészei közös nyilatkozatban ítélik el a rasszizmust és amellett érveltek, hogy a sorozat Tolkien világát tükrözi, ugyanis „Középfölde nem teljesen fehér”, más színű embereknek is helyet kell kapniuk benne. A stáb a közleményben azt írja:

„Teljes egyetértésben, együtt állunk ki a könyörtelen rasszizmus, fenyegetés, zaklatás és bántalmazás ellen, amelynek néhány fekete bőrű színésztársunk nap mint nap ki van téve. Nem vagyunk hajlandók ezt figyelmen kívül hagyni vagy eltűrni.”

Ahogy arról korábban a Telex is beszámolt, A Hatalom Gyűrűi A Gyűrűk Ura előzménytörténetét mutatja be, és a világ messze legnagyobb költségvetésű sorozata. J. R. R. Tolkien műveinek sokmilliós rajongótábora van világszerte, és a fehér rajongók egy része a sorozat első képkockáit látva azonnal kiakadt, amiért fekete színészek is szerepet kaptak, szerintük Tolkien nem így találta ki a világát.

Azok, akik ezt az álláspontot képviselik, állítják: ők nem rasszisták, de úgy szeretnék látni mitikus világukat, ahogy azt Tolkien betű szerint leírta, az Amazon pedig feleslegesen változtat meg dolgokat saját szájíze és a politikai korrektség jegyében. Az ellentábor szerint ugyanakkor 2022-ben nem lehet csak fehér szereplőkkel sorozatot gyártani, és egy nők nélküli történet is nevetséges lenne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!