Béres Anett az ajahuaszka-szertartásról: Rettegtem, miután leestem egy magaslesről, azt hittem, meghalok

2022. augusztus 16. – 20:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Béres Anett, avagy Való Világ Anett esetéről a nyár közepén mi is beszámoltunk, amikor a nőre öntudatlanul, ruha nélkül, törött csontokkal talált rá egy férfi egy baranyai szőlőültetvényen. Béres Anett Sáfrány Emesével egy spirituális teaszeánszon vett részt, ahol ajahuaszkát ittak.

Béresnek súlyos hallucinációi támadtak a szertől, hetekig kezelték az eset után kórházban. A nő hetekkel a történtek után, most kedden interjút adott a Blikknek és a Fókusznak, amiben először is arról beszélt, hogy nem lesznek maradandó károsodásai a sérülésektől: a merevítőt viszont továbbra is hordania kell, három hét múlva kezdődik a rehabilitációja. A szertartás okairól a Való Világ korábbi szereplője azt mondta:

„Lelki problémák miatt mentem el. Voltam korábban családállításon is, és úgy hallottam, Bert Hellinger, aki ezt kitalálta, korábban szintén részt vett egy ilyen ajahuaszkaszeánszon. Úgy gondoltam, talán nekem is segíthet.”

Mint elmondta, hozzá hasonlóan Sáfrány Emese is lelki problémákkal küzdött, így miután utánaolvastak a szertartásnak, úgy döntöttek, elmennek rá. Hozzátette, „rettenetesen félt az egész szertartás alatt”.

„A hölgy, aki a szertartást vezette, olyan volt nekem utána, mint maga a sátán, őt láttam benne, és attól rettegtem, hogy belém akar költözni.”

Béres azt mondta, ezután úgy tudta, 5-6 óra elteltével kimegy a szervezetéből a főzet, „de nála nem így volt”. Mint elmondta, ezután szólt Sáfránynak, hogy rosszul van: ő el is indult a táskájáért, de eközben Béres rettegése nem csillapodott, menekülni kezdett.

„Itt szeretném leszögezni, nem voltam meztelen, nem tudom, ezt ki találta ki. A pólóm ugyan nem volt rajtam, mert a főzet mellékhatásának köszönhetően lehánytam, de melltartó és nadrág volt rajtam. Futottam, mint akit űznek”

– tette hozzá. Béres ezután elmondása szerint felmászott egy háromméteres magaslesre, a zuhanásra pedig már nem emlékszik, „valószínűleg nem volt közben magánál”. Elmondta azt is, hogy egy kapálni induló férfi találta meg őt 24 óra elteltével, addig viszont

„Borzasztó volt... Néha azt hittem, meghaltam. Sokáig nem tudtam eldönteni, élek-e, vagy sem. Fájt a derekam és a lábam, de azt hittem, csak zúzódás. Nem voltam magamnál még teljesen.”

A szertartással kapcsolatban Béres azt mondta, nem tudja, hogy ellene indult volna eljárás. A rendőrség korábban közölte, hogy egy 38 éves szentendrei nőt gyanúsítanak a szeánsz vezetésével.

Hogy pontosan miről szólt a szertartás, ki tartotta, még homályos, de a kutatók és a szert a saját kultúrkörében tanulmányozók egyöntetűen állítják: a magyar közvélemény egy olyan eset kapcsán értesült az ajahuaszkáról, amely semmilyen módon nem tükrözi használatának szellemiségét, a szertartás valós élményét és gyakorlatát. Itt mutattuk be az ajahuaszkát, és hogy valójában mire kéne azt használni.

Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és a 06-80-810-600 telefonszámon. A segítők leveleket is fogadnak a sos116123@gmail.com címen, ezekre 72 órán belül válaszolnak. Kapcsolatfelvételre Skype-on is lehetőség van, a részleteket ezen az oldalon találja.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!