Törött csontokkal, ruha nélkül találtak rá a Való Világ egy korábbi szereplőjére

2022. július 12. – 13:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két magyar celeb is részt vett a siklósi erdő közelében tartott teaszeánszon, egyikük azonban bepánikolt, és beszaladt az erdőbe – olvasható az RTL oldalán.

Az eltűnt – a Blikk szerint egykori Való Világ-szereplő – keresésére rendőrök indultak. Az öntudatlan, ruha nélküli nőre hétfőn hajnalban talált rá egy baranyai szőlőültetvényen egy kapálni induló idősebb férfi. A nőt boka- és bordatöréssel szállították kórházba, és a Blikk cikke szerint többórás műtéten esett át. A Blikk úgy tudja, hogy többen szervezték a spirituális teaszeánszot, ahol egy bizonyos főzetet, Ajahuaszkát ittak, ami hallucinációkat is okozhat.

A teaszeánszon egy másik magyar híresség is részt vett, őt kórházba szállították, miután a szertartás közben rosszul lett. A szeánsz szervezőjét a rendőrség őrizetbe vette, és büntetőeljárást indítottak ellene.

Arról, hogy ki lehet a szőlőültetvényen megtalált egykori valóságshow-szereplő, egyelőre konkrét információk nincsenek, de a Borsonline felkereste a 2003-as évadban szereplő egyik nő édesanyját, ő nem cáfolta a híreket, de nem is kívánt erről bővebben nyilatkozni.

A Blikk információi szerint a történtekről Sáfrány Emese légtornász értesítette telefonon a nő barátját, aki aztán azonnal hívta a rendőrséget. Bár Sáfrány nem kívánt a lapnak nyilatkozni, a 24.hu később megírta, hogy egy Instagram-sztoriban elismerte, ott volt a szeánszon „Anettel”. Azt viszont tagadta, hogy bármilyen pszichotróp szert fogyasztott volna, és azt is határozottan kizárta, hogy ő szervezte volna a szeánszot.

„Hogy a szertartást követően, az eltűnése során mi történt vele, magam sem tudom, a rendőrség dolga azt kideríteni. Bízom benne, hogy Anett minél előbb teljesen felépül. Nem kívánok ennél többet beszélni az ügyről.”

tette hozzá.

A férfiak készítik elő a gyökeret és a leveleket, hogy együtt főzzék meg őket az Ayahuasca tea elkészítéséhez – Fotó: Giulio Paletta / Getty Images
A férfiak készítik elő a gyökeret és a leveleket, hogy együtt főzzék meg őket az Ayahuasca tea elkészítéséhez – Fotó: Giulio Paletta / Getty Images

Az ajahuaszkát az amazónia őserdőben készítik az ott élő bennszülöttek, az így készült tudatmódosító hatású főzetet vallási és sámánszertartásokon, valamint népi gyógyászatban is használják. Az, hogy milyen összetevők kerülnek bele eltérő lehet, de a főzet mindig tartalmazza a Banister-iopsis caapi indáját, és általában egy olyan növényt, ami egy intenzív hallucigént, a dimetiltriptamint tartalmazza.

Az LSD-hez hasonlóan az ajahuaszkát is a hallucinogének közé sorolják, de körültekintő módon, szakavatott vezető segítségével terápiás célra is használják. Egy korábbi, 2016-os Index-cikkben írtunk arról, hogy Kira Salak, a National Geographic szerzője évek óta depresszióval küzdött, a szertartás után azonban megszűnt a betegsége. Az ehhez hasonló tapasztalatok sarkalták a szakértőket arra, hogy tovább vizsgálják az ajahuaszka felhasználását gyógyászati célokra.

(RTL, Blikk, Wikipédia)



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!