Majka: Ne várja tőlünk senki, hogy odamenjünk és csináljunk egy szar koncertet

2022. augusztus 15. – 18:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gyakorlatilag semmiféle technikai feltétel nem teljesült, amelyek a szerződésben foglaltak voltak. A hangosításnál nem tudták megoldani azt, amit vállaltak

– mondta a Telexnek Majka arról, hogy miért mondta le a vasárnapra meghirdetett fehérgyarmati koncertet. Ahogy arról hétfőn írtunk, Majka vasárnap írta ki az Instagramra egy videó kíséretében, hogy nem lépnek fel a Fehérgyarmati Vigasságokon, ahova este 10-re hirdették meg a koncertjüket, mert nem teljesülnek az ahhoz szükséges technikai feltételek.

“Sem a színpad mérete, sem a hangtechnika nem volt megfelelő, a ledfalakat nem lehetett rögzíteni” – mondta, hozzátéve, hogy a szervezők el is ismerték a hiányosságokat. A rapper elmondása szerint délután 5-6 körül derült ki, hogy nem teljesülnek a szerződésben foglalt feltételek, amikor stábjának egy része elkezdte beszerelni a technikát a tervezett koncert helyszínén.

“Felhívott a tourmenedzser, hogy semmilyen feltétel nem teljesül, megpróbálják valahogy megoldani, Nyíregyházáról próbáltak hívni valamilyen extra technikát, de az is zárójeles volt, mert nem olyan könnyű vasárnap mozgósítani bárkit is” – mondta. Majka a Telexnek elmondta, hogy jelenleg 20-24 fős stábbal dolgozik, és minden koncertre ugyanazt a technikai felszerelést viszik.

"Minden helyszínre ugyanazt kérjük, de ha valahol egy méterrel kisebb a színpad, azzal nincs bajunk. Jelen esetben a legnagyobb probléma a hangosítás volt. Ezt tapasztalta is a közönség a többi előadó fellépésén” – mondta Majka. “Ha egy megrendelő vállalja, hogy teljesíti a szerződésben foglaltakat, akkor nem várhatja el tőlünk, hogy napokkal előtte odamenjünk ellenőrizgetni, hogy megfelelő-e a technika. Több, mint 50 koncertet játszottunk az idén, biztos, hogy a felénél voltak olyan dolgok, amiket hirtelen meg kellett oldani, a legtöbb esetben ez sikerül is, most sajnos nem sikerült – mondta.

“Az, hogy a helyettünk fellépőknek megfelelt a technikai kiszolgálás, azt el is hiszem, egy darab mikrofonnal sokkal könnyebb bulit csinálni, mint kiszolgálni egy 12 fős zenekart”

– mondta Majka. A rapper nem mondta ki, de valószínűleg itt arra utalt, hogy a Fehérgyarmati Vigasságokon korábbi zenésztársa, Curtis lépett színpadra éjfél előtt nem sokkal, amiről a rendezvény hivatalos oldalán is, és a közösségi médiában is többen posztoltak.

A rapper azt mondja, 2016 óta nem volt olyan, hogy technikai probléma miatt maradt el koncertje. “Betegség vagy időjárás miatt előfordult, hogy maradt el koncertünk” – mondta.

Azt is megkérdeztük, hogy mi a helyzet ilyenkor a koncertért járó gázsival.

“Nyilvánvalóan nekünk ez egy nap volt, amikor máshol is fel tudtunk volna lépni, tehát nem a mi hibánk, ha a szervezők nem teljesítik a szerződésben foglalt feltételeket. Azt a 14 embert, aki odamegy egy helyszínre, ugyanúgy ki kell fizetnem, hiszen ők ugyanúgy dolgoznak ezzel, ha elmarad a koncert az nem az ő hibájuk. Ilyenkor az szokott lenni a policy, ha például időjárás, betegség miatt elmarad egy koncert, akkor megbeszéljük a hellyel, hogy egy következő időpontban nyomott gázsiért elmegyünk fellépni”

– mondta. Hozzátette azt is, hogy a szerződésben az is szerepel, hogy a koncertért járó fellépési díjat a koncert előtt legkésőbb 14 nappal rendezni kell. “Nemcsak nálunk van ez így, minden nagyobb zenekarnál, produkciónál így van, aki normálisan intézi az ügyeit” – mondta.

Majka a Telexnek azt is elmondta, hogy beszélt a polgármesterrel is. “Megkérdeztem tőle délután 6 órakor, hogy meg tudják-e oldani a technikai problémát, és hogy miért nem teljesítették a szerződésben foglalt feltételeket, ő hivatkozott mindenki másra. Azt ne várja tőlünk senki, hogy odamenjünk és csináljunk egy szar koncertet, utána meg az emberek azt mondják, hogy ez mi volt? Akkor inkább ne legyen” – mondta a rapper.

Többször is kerestük telefonon és emailben is a koncertet szervező fehérgyarmati önkormányzatot, hogy megtudjuk az ő álláspontjukat is, de kérdéseinkre cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Majka egyébként jelenleg Magyarország legértékesebb celebje a Forbes listája szerint, tehát az a híresség, aki az ismertségét valós üzleti sikerré, értékké tudta alakítani. Majka 2021-ben még négy hellyel hátrébb volt, mostanra viszont selfmade énmárkájával a csúcsra tört, Swing-turnéjára hamar elfogytak a jegyek, és nincs olyan a magyar celebek közül, aki ennyire része lenne a közbeszédnek még akkor is, ha a reprezentatív kutatás alapján nagyon megosztó személyiség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!