Legalább 25 év börtönbüntetést kértek R. Kellyre

2022. június 9. – 14:57

frissítve

Legalább 25 év börtönbüntetést kértek R. Kellyre
R. Kelly 2019-ben – Fotó: Antonio Perez / Pool via Getty Images / AFP

Másolás

Vágólapra másolva


Az ügyészség legalább 25 év börtönbüntetést kér R. Kelly énekes-producerre, az indoklásban az előadó „több évtized alatt elkövetett bűneire” hivatkozva. Ezen kívül 50-250 ezer dollár közötti pénzbírság kiszabását is indítványozták, írja a CNN.

Az esküdtszék még 2021 őszén találta bűnösnek R. Kellyt, a vádpontok között szerepelt zsarolás, emberkereskedelem, bűnszövetkezet felállítása, gyerekek szexuális kizsákmányolása, emberrablás, vesztegetés és egy államközi emberkereskedelmi törvény, a Mann Act nyolcrendbeli megsértése.

Ez azt jelenti, hogy az esküdtszék szerint Kelly egy bűnszövetkezetet irányított, amit azért hozott létre, hogy behálózhasson és szexuálisan kihasználhasson fiatalokat.

A tárgyalás során az esküdtek több tanútól is meghallgathatták, hogy Kelly hogyan ígérte meg nekik, hogy beindítja a karrierjüket, csak hogy később fizikailag és szexuálisan bántalmazza őket.

Az ügyészek most indítványukat azzal indokolták, hogy Kelly nem mutatott megbánást, meggyőződése szerint „zenész mivolta miatt – függetlenül attól, hogy tettei mennyire voltak károsak, megalázóak vagy bántalmazóak – a törvény nem sújthat le rá teljes szigorával”.

R. Kelly 2019 óta börtönben várja a tárgyalásait, a koronavírusra hivatkozva megpróbálta elérni, hogy házi őrizetbe kerüljön, de kérvényét elutasították. Ítélethirdetése június 29-én várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!