R. Kelly már 13-14 éves korában rámászott Aaliyahra egy friss tanúvallomás szerint

2021. szeptember 14. – 13:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy-két évvel a házasságuk előtt, 13-14 éves korában már szexuális visszaéléseket követett el R. Kelly Aaliyah-val szemben, állítja egy tanú, akit a R. Kelly-per 15. napján hallgattak meg egy New York-i bíróságon – számolt be a BBC. A magát Angelának nevező nőt magát is abuzálta R. Kelly.

A popsztár 15 éves korában vette feleségül (illegálisan, a lány dokumentumait meghamisítva) Aaliyaht, de Angela beszámolója szerint ő már legalább egy évvel korábban tanúja volt, ahogyan a turnébuszban Kelly szexuális aktust létesített a 13-14 éves lánnyal. Amennyiben ez igaz, az azt jelenti, hogy a 2001-ben repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt Aaliyah az eddig ismert legfiatalabb áldozata a szexuális ragadozóként fiatalokra specializálódott Kellynek.

Angela a 10. tanú volt a tárgyaláson, aki visszaéléssel, zaklatással vádolja Robert Kellyt. Korábban egy nő azt vallotta, hogy a sztár arra is rákényszerítette, hogy más férfiakkal is szexeljen. Angela most elmesélte, miként ismerkedett meg Kellyvel: a férfival egy házibuliban találkozott, ahol R. Kelly elvitte magával egy hálószobába, és bár a lány eleinte tiltakozott, végül rávette a közösülésre. Angela ekkor, 1991-ben 15 éves volt. Később Kelly meghívta, hogy háttértáncosként csatlakozzon a turnéstábhoz, így lehetett közelről tanúja Kelly és Aaliyah viszonyának is. Beszámolók szerint Kelly gyakran nyomásgyakorlással vette rá a csapat tagjait, hogy szexeljenek vele.

A tárgyalás második felében egy férfi is arról tett tanúvallomást, hogy az R&B sztár abuzálta. Az Alex álnéven tanúskodó férfi szerint Kelly erőszakosan csókolgatta és nyalogatta az arcát, azt mondogatta neki, hogy „legyen nyitott”, majd szexre vette rá, amit ő magától nem akart volna. Ekkor 20 éves volt.

Ahogy arról korábban már írtunk, a bírósági ügyek közvetlen előzménye a Surviving R. Kelly című dokumentumfilm volt, aminek az a legnagyobb érdekessége, hogy sok újdonságot nem mondott, csak egymás mellé tette az énekes korábbi ügyeit – R. Kelly ugyanis nagyjából 15 éven keresztül megúszta a komolyabb felelősségre vonást. Jelenleg nemi erőszakkal nem vádolják, csak azzal, hogy egy bűnszervezetet élén állt, amelynek explicit célja az volt, hogy fiatal nőkre vadásszon, valamint hogy több alkalommal megsértette az államközi emberkereskedelmi törvényt. Az 54 éves világsztár minden vádat tagad.

R. Kelly 2019 óta börtönben várja a tárgyalásait. Tavaly a koronavírusra hivatkozva megpróbálta elérni, hogy házi őrizetbe kerüljön, de kérvényét elutasították.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!