Új, eddig elveszettnek hitt Queen-dal jelenik meg szeptemberben

2022. június 7. – 11:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Queen két tagja, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos bejelentette, hogy várhatóan szeptemberben egy, a közönség számára eddig ismeretlen, elveszettnek hitt dalt tesz közzé Freddie Mercury énekével. A Face It Alone című dalról Taylor azt mondta: „egy kis gyöngyszem”, ami „csodálatos, szenvedélyes”, de „amiről valahogy elfeledkeztünk”. A Queen-alapító szerint az 1980-as években, a Miracle-album idején született dal megtalálása valódi felfedezésnek számít – írja az MTI.

A dal valahogy elveszett a szemük elől, bár korábban még terveztek vele dolgozni. „Megnéztük sokszor, de azt mondtuk: nem, ezt már nem tényleg nem lehet megmenteni”, ám végül egy kiváló hangmérnökcsapattal sikerült a dalt újra felvenni. May szerint a munka olyan volt, mintha kis darabkákat öltöttek volna össze, a kész alkotást azonban ő is csodálatosnak nevezte, amely „megérinti az embert”.

May és Taylor szombaton együtt játszott Adam Lambert énekessel II. Erzsébet királynő platinajubileuma, vagyis trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából. Lambert már régóta énekli a Queen-dalokat az 1991-ben, az AIDS szövődményeiben elhunyt Freddie Mercury-t helyettesítve, jelenleg is európai turnén vannak. A királynő tiszteletére a két legnagyobb slágerüket, a We Will Rock You és a Don't Stop Me Now-t adták elő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!