Két év szünet után újra lesz Gyerek Sziget

2022. június 1. – 11:47

Másolás

Vágólapra másolva

Akárcsak más fesztiválokat és zárt és szabadtéri rendezvényeket, úgy két év kihagyás után a Generali Gyerek Szigetet is megrendezik már idén, a Covid-hullámok lefutása után. A Gyerek Sziget a pünkösdi hétvégén, június 4-6-án kezdődik, majd a következő két hétvégén folytatódik a megszokott helyen, az óbudai Hajógyári-szigeten – közölte a Sziget sajtóiroda szerdán az MTI-vel.

A Gyerek Sziget az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye, melynek idei első alkalmán a nagyszínpadon mások mellett Halász Judit, az Alma együttes és a Veronaki lép fel, emellett lesz kézműveskedés, Braille-írás-tanulás, kavicsszobrászat, társasjáték is a zöld környezetben.

A Nemadomfel! Parkban az lesz a fókuszban, miként kommunikáljunk egy siket társunkkal, kik a Down-szindrómás személyek, hogyan közlekednek a látássérültek, hogyan tudunk velük együttműködni, segíteni nekik. Az első hétvégén lehet kipróbálni, milyen lehet kezeink nélkül, szájjal vagy lábbal festeni, illetve jelnyelven is tanulhatunk. Kitelepül a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is, a sátorban különböző madárfészkek, tojások, madárköpet tekinthető meg, másutt zsonglőrködni lehet, a Generali Sportparkban pedig falmászásra vagy ugrálásra van lehetőség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!