Műanyag pisztolyba rejtett kés volt Dave Chappelle támadójánál

2022. május 5. – 10:15

frissítve

Műanyag pisztolyba rejtett kés volt Dave Chappelle támadójánál
Chappelle a The Closer című netflixes műsora felvételén – Fotó: Mathieu Bitton / Netflix

Másolás

Vágólapra másolva

A Los Angeles-i rendőrség őrizetbe vette azt a 23 éves férfit, aki megtámadta a Hollywood Bowl színpadán előadása közben Dave Chappelle komikust, írja a Deadline.

Isaiah Leenél egy olyan műanyag pisztolyt találtak, amiben egy kés pengéjét rejtették el. A TMZ oldalán meg lehet nézni egy fotót a bizarr fegyverről.

Egyelőre nem tudni, Lee hogyan tudta kikerülni a bejáratnál felállított fémdetektorokat. A támadás a Netflix Is A Joke nevű, Netflix által szervezett komédiafesztiválon történt.

Chappelle sajtósa és a Netflix közös sajtóközleményt adtak ki, amiben azt írták, hogy a komikus „nem hagyja, hogy az incidens árnyékot vessen erre a történelmi eseményre.” Történelmi esemény alatt azt értik, hogy Chappelle most már holtversenyben van a Monty Python-csapattal abban, hogy kinek volt legtöbbször műsora a Hollywood Bowlban.

A támadás után a fesztiválon jelen lévő Jamie Foxx segített lefogni az elkövetőt, amíg a rendőrök el nem kapták. A közönségben ott volt Chris Rock is, Rock volt az, akinek az Oscar-gálán, élő adásban, milliók szeme láttára lekevert egy pofont Will Smith, miután a komikus a felesége hajával viccelődött. Az e heti eset után szemtanúk szerint Rock megölelte Chappelle-t, és azt kérdezte tőle, hogy

„ez Will Smith volt?”.

Kevés felvétel készült a Hollywood Bowlban történt esetről, ugyanis a bejáratnál elvették a nézők telefonját. Egy ilyen felvételen az látszik, hogy Chappelle azzal viccelődik, hogy a támadó egy transzférfi volt. Chappelle feltehetőleg ezzel a tavalyi esetre utalt, amikor a The Closer című, Netflixen megjelent műsorában olyan megjegyzésekkel illette a transzneműeket, hogy LMBTQ-szervezetek, sőt a streamingszolgáltató munkatársai is tiltakozni kezdtek. A Netflix vezérigazgatójának, Ted Sarandosnak is magyarázkodnia kellett, hogy szerinte Chappelle szavai még nem számítottak gyűlöletbeszédnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!