A színpadra rontva támadtak rá Dave Chappelle-re a Netflix Los Angeles-i fesztiválján

2022. május 04. – 09:28

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai stand-upos, Dave Chappelle kedden a streamingszolgáltató „Netflix is a Joke” elnevezésű fesztiválján lépett fel a Los Angeles-i Hollywood Bowl színpadán, amikor valaki rárontott a közönségből – írja a Sky News.

Az eseményről tudósító egyik riporter beszámolója szerint már a műsor vége felé jártak, amikor egy férfi nekirontott Chappelle-nek, és leteperte őt. A Sky által idézett Brianna Sacks szerint ezután a biztonságiak „odarohantak, és elkezdték ütni és rugdosni Chappelle támadóját”.

A Deadline azt írja, hogy az eset után a résztvevők telefonjait elkobozták a kapunál, de így is kikerült a netre néhány felvétel a támadásról. Több helyszíni beszámoló is arról szólt, hogy a támadó karja súlyosan megsérült, és mentőautóval vitték el.

A Netflix egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom