Liftben vitatkozó Orbánról és Antall Józsefről készült színdarab

2022. április 11. – 14:08

Liftben vitatkozó Orbánról és Antall Józsefről készült színdarab
Antall József (Szabó Sipos Barnabás) és Orbán Viktor (Fecske Dávid) – Forrás: Jegy.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Április végén tűzik műsorra Pozsgai Zsolt A miniszterelnök és a fiú című színdarabját, amiben Antall József és Orbán Viktor 1990 őszén egy liftben ragadnak, és megbeszélik az ország ügyes-bajos dolgait.

Az egykori miniszterelnököt Szabó Sipos Barnabás, a jelenlegi miniszterelnököt pedig Fecske Dávid alakítja.

Pozsgai a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a darab már két éve készen van, korábban, mint hogy bejelentették volna a Blokád című magyar történelmi filmet. Az író elmondta a lapnak, hogy többször találkozott Antallal, beszélt is vele, szerinte Orbán volt a miniszterelnök „egyik legfontosabb társa”.

„Ha Antallról írok, nem tudom Orbán Viktort kikerülni. Az egyetlen, jogos szellemi örökös.”

– mondja Pozsgai.

A Népszava emlékeztet, hogy maga Antall József külügyminisztere, Jeszenszky Géza nyilatkozta tavaly azt, hogy Antall maga sosem tartotta szellemi örökösének Orbánt. Antall fia is cáfolta, hogy a jelenlegi miniszterelnököt tette volna meg politikai örökösének az utolsó telefonbeszélgetésében.

A darab 600 ezer forint támogatást kapott az Emmitől, a darab bemutatója a Thália Színház Arizona stúdiója lesz. A színház igazgatója Kálomista Gábor, többek között a 2006-os tévéostromról szóló Elk*rtuk producere,.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!