Rangos nemzetközi díjat nyert a Magyar Zene Háza

2022. március 18. – 09:15

Másolás

Vágólapra másolva

A zsűri fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza Cannes-ban, a világ legnagyobb és legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en – jelentette be Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa. A MIPIM Awards három évtizedes történetében először fordult elő, hogy magyar fejlesztés ilyen rangos elismerést kapjon.

„A Magyar Zene Háza elismerésének jelentőségét mutatja, hogy nemzetközi szakértőkből álló zsűri nem minden évben osztja ki a fődíját, csak ha úgy ítéli meg, hogy az általa meghatározott speciális és szigorú szempontoknak egy épület kiemelkedően, az egész mezőnyt egyértelműen maga mögé utasítva megfelel” – mondta Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója. A cannes-i szakkiállításon évente száz országból 3800 kiállító vesz részt.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A japán sztárépítész, Fudzsimoto Szú által megálmodott gigantikus varázsgomba tényleg lenyűgözően impozáns, ötletes, már-már hihetetlen, hogy egy ilyen épület elkészülhetett a sok egyenstadion, egyensportcsarnok és más monstre építészeti erőfitogtatások mellett, amiket annyira fontosnak tart a kormány, írta kritikusunk a Magyar Zene Háza megnyitóján.

A megnyitó napján megszólalt Karácsony Gergely főpolgármester is, aki szerint a kultúra napján „különösen fontos emlékeztetni magunkat arra, hogy ennek az épületnek a létrejötte nem a kultúra, hanem a barbár erőszak jegyében történt”.

Ezzel együtt a politikus szerint a beruházás okozta károkat azzal lehet leginkább csökkenteni, hogy ha már megépült, az emberek látogassák a Magyar Zene Házát. „Zeneszerető emberként valószínűleg én is meg fogok ott fordulni” – írta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!