Ukrajnai menekülteknek ajánlotta fel gázsiját Dés László

2022. március 11. – 13:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dés László Dalok egy zongorával című koncertjének teljes jegybevételét az ukrajnai menekültek megsegítésére fordítja a II. kerület önkormányzata, derült ki egy Facebook-videóból. A koncertet meghirdetésekor még nem jótékonyságinak tervezték, de a kialakult helyzet megváltoztatta a rendezvény célját. Miután a II. kerületi Klebelsberg Kultúrkúria a jegyekből származó bevételeket egy az egyben a menekültek támogatására fordítja, Dés László is úgy döntött, hogy felajánl egy nagyobb összeget a tiszteletdíjából.

„Nem gondoltam volna, de az élet sokszor beleszól, és megváltoztatja terveinket, szándékainkat. Ez a koncert sok minden másról is fog szólni – nem csak a dalaimról, a dalaim történetéről”

– fogalmazott Dés László a II. kerületi polgármester, Őrsi Gergely által közzétett videóban.

Az elmúlt két hétben sorra szerveződnek a különböző jótékonysági akciók szerte az országban, a fővárosban és annak kerületeiben is azért, hogy segítsék a háború elől menekülőket. A főváros eddig már 1500 menekültnek tudott szállást nyújtani, emellett a BKK járatain is ingyenesen utazhatnak az ukrajnai menekültek. A kerületek pedig a háború kitörése utáni napokban sorra jelentették be, hogy miképp járulnak hozzá a menekültek megsegítéséhez – szállással, adományokkal, önkéntes munkával.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!