Evan Rachel Wood dokumentumfilmben meséli el, hogyan bántalmazta őt Marilyn Manson

2022. február 23. – 13:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Evan Rachel Wood, többek között a Westworld című sorozatból is ismerhető színésznő még a Weinstein-botrány idején vallotta be, hogy szexuális erőszak áldozata volt egy abuzív kapcsolatban, és habár az elkövetőt nem nevezte akkor meg, nem sokkal később kiderült, hogy Brian Warnerről van szó, azaz a Marilyn Manson néven ismert zenészről. (Az ügyről itt írtunk részletesebben, Warner azóta jelentkezett a hatóságoknál.)

Mivel Wood vádjai elévültek, neki esélye sem volt arra, hogy elérjennaz ügye az igazságszolgáltatáshoz, ezért lobbizni kezdett azért, hogy az elévülés idejét tolják ki, hiszen, ahogy a lenti előzetesben is elhangzik, gyakran az áldozatok csak 7-10 év múlva jönnek rá, hogy pontosan minek voltak kitéve.

A lobbizás egyébként sikerült, Kaliforniában meghosszabbították a családon belüli erőszak elvélülésének határidejét.

Wood élményeiről pedig elkészült a Phoenix Rising (A főnix felemelkedése) című dokumentumfilm, amiben a színésznő és családja beszélnek arról, milyen volt az, amikor Warner az életük szerves része volt, illetve végignézhetjük benne azt a folyamatot is, ahogy a lobbizás eléri a célját, miután más túlélőkkel összefog.

Azért a többes szám, mert a filmet március 15-én mutatja be az HBO Max, addigra pedig már itthon is elérhető lesz a szolgáltató:

A filmet eredetileg a (virtuális) Sundance-filmfesztiválon mutatták be idén.

(Variety)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!