Összejött a pénz a szlovák Denník N új, magyar nyelvű újságjára

2022. február 20. – 13:44

Másolás

Vágólapra másolva

Sikeres volt a közösségi finanszírozási kampány, így elindulhat a szlovák Denník N új, magyar nyelvű lapja – közölte az újság vezetése.

„A crowdfunding legmagasabb célját néhány nappal a lezárása előtt teljesítettük. Magyar projektünket 1072 ember támogatta, és 91 483 eurót gyűjtöttünk össze, amit az új szerkesztőség megalapítására fordítunk” – írta Matúš Kostolný és Szalai Zoltán a sikerről beszámoló cikkben, amely szerint mivel összejött a legmagasabb kitűzött célhoz elegendő összeg, külön szerkesztőséget állítanak fel a magyar tartalmakhoz. Az új portál összeköttetésben fog állni a Denník N-nel, amelynek legfontosabb cikkeit magyarul is megjelentetik, illetve ugyanez fordítva is igaz lesz.

A tervek szerint a magyar nyelvű szerkesztőség nagyjából tízfős lesz, az új portál az idei második negyedévben indulhat. A tartalmak a Denník N-hez hasonlóan az előfizetők számára lesznek hozzáférhetők, előfizetni az újságra itt lehet.

A Denník N-t azután alapították az SME nevű hírportál korábbi újságírói, hogy felmondtak a munkahelyükön, mert a Penta Investments nevű, korrupciós botrányokban érintett pénzügyi csoport tulajdonrészt szerzett a lapkiadóban. A lapnak azóta több tízezer előfizetője van. Matúš Kostolný főszerkesztő a Telex indulásakor írt cikkét arról, hogy miért van szükség stabil olvasói támogatói bázisra a független sajtó fenntartásához, itt lehet elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!