Több mint egymilliárd forintos összegért kelt el a Pókember egy oldala

2022. január 14. – 10:45

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordáron, több mint 3,36 millió dollárért (1,039 milliárd forint) kelt el egy 1984-es Pókember képregény egyetlen oldala csütörtökön egy dallasi árverésen, írja az MTI.

Ez az oldal meséli el a Pókember ma már ikonikus fekete jelmezének eredettörténetét Mike Zeck rajzán a Marvel A titkos háború című mini képregénysorozatának 8. kötetében. Ez az a ruha, amely végül Venom karakterének felbukkanásához vezet.

Ezzel egy szeptemberi rekord dőlt meg, amikor az Amazing Fantasy 15., 1962 augusztusában megjelent száma kelt el, benne Pókember első kalandjával, akkor a 3,6 millió dolláros (egymilliárd forintos) vásárlással ez a példány lett a valaha árverésen megfordult, legmagasabb áron eladott képregény.


Az eddigi legmagasabb összeg, amelyet amerikai képregény egyetlen belső oldaláért árverésen fizettek, 657 250 dollár volt, A hihetetlen Hulk egy 1974-es füzetében található lap kelt el ennyiért. Ezen jelent meg először Farkas Rozsomák, azaz Wolverine.

A dallasi Heritage aukciósház négynapos képregényárverésének első napján 330 ezer dollárról indult a licitálás, és a hárommilliót is túlszárnyalta.

Szintén csütörtökön adták el a Superman első számának kevés fennmaradt példánya egyikét. Az Action Comics No. 1. 3,18 millió dollárért talált gazdára, ezzel a valaha legdrágábban elárverezett könyvek közé került. Sem az eladó, sem a vevő kilétét nem közölte a Heritage.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!