Februárban végre bemutatják a 2019 óta kész új Poirot-filmet

2021. december 22. – 15:52

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú ide-oda sodródás után végre kitűzték a Halál a Níluson premierdátumát, amihez érkezett egy új előzetes és plakát is – írja a Hollywood Reporter. Bár a Halál a Níluson már 2019-ben elkészült, előbb a koronavírus miatti lezárások, majd – vélhetően – a film egyik főszereplője, Armie Hammer körül kirobbant botrány miatt 2020 december óta többször halasztották a bemutatót.

Hammer a forgatás után kannibalizmus- és szexuális kihasználás vádjába keveredett, és noha minden vádat tagadott, előbb a sajtósa és az ügynöke szakított vele, majd olyan produkciók is dobták, mint a Jennifer Lopezzel készülő Shotgun Wedding vagy például a Keresztapa televíziós változata, a The Offer.

Sokáig úgy tűnt, a Halál a Níluson egyáltalán nem fog moziba kerülni, inkább elsüllyesztik valamelyik streamingszolgáltató kínálatába, most viszont a Disney és a 20th Century úgy döntött, inkább letudja, amit le kell tudni. Amerikában február 11-én kerül mozikba – magyar premierdátumról egyelőre nincs információ –, vagyis Valentin napon kis szerencsével bárki megtekintheti majd a fiatal nők szexuális, mentális és fizikai kihasználásával vádolt Hammer főszereplésével készült filmet.

A trailerben ugyan csak villanásokra tűnik fel, és mindössze egy mondat hangzik el a szájából, a botrányba keveredett színész a hivatalos poszteren is előkelő helyen szerepel – nem törölték tehát a produkcióból, és úgy tűnik, a Disney nem is igyekszik titkolni, hogy szerepel a filmben.

A 2017-es Gyilkosság az Orient Expresszenhez hasonlóan Branagh (és a nagyon tehetséges producerek) ezt a filmet is telepakolták sztárokkal: Hammer mellett főszerepben tűnik fel Gal Gadot és a Szexoktatással berobbant Emma Mackey, mellettük többek között Rose Leslie (Trónok harca), Letitia Wright (Fekete párduc), az Oscar-jelölt Sophie Okonedo (Hotel Rwanda), a négy Oscarra jelölt Anette Bening (A gyerekek jól vannak, Amerikai Szépség) és a humorista Russel Brand gazdagítják a stáblistát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!