Bekérte a bíróság Alec Baldwin mobilját a lelőtt operatőr ügyében

2021. december 17. – 12:22

Másolás

Vágólapra másolva

Bekérte a bíróság Alec Baldwin mobiltelefonját, hogy az üzenetváltások révén teljesebb képet kapjon arról, kit terhelhet a felelősség azért, mert az új-mexikói forgatáson októberben véletlenül halálos golyó érte Halyna Hutchinst – írta a Reuters.

A fegyver a színész kezében sült el, a Rust című film forgatásán, de állítja, nem húzta meg a ravaszt. Igaz, a filmes kellékben akkor nem is lehetett volna éles lőszer, de a biztonsági előírások laza kezelése nem először fordult elő. Napokkal a halálos lövés előtt két alkalommal is éles lőszerrel sült el a fegyver – írta korábban a New York Times. Két stábtag főként emiatt, a rossz munkakörülmények és a fegyveres balesetek miatt mondott fel napokkal a tragédia előtt.

Bár a fegyverek biztonságos kezelésére külön személy van, így attól, hogy a fegyver Alec Baldwin kezében sült el, a felelősség megállapítása bonyolultabb folyamat. A fegyverek biztonságáért Hannah Gutierrez-Reed felelt, a fiatal munkatársnak ebben a munkakörben nem volt nagy tapasztalata, és korábban is volt arra panasz, hogy a szigorú szabályokat felületesen kezeli.

Ugyanakkor a színész egyben a film egyik producere is, azaz felelős azért, hogy megfelelő stáb álljon rendelkezésre. Baldwin korábban azt mondta, őt a végzetes balesetig nem értesítették biztonsági problémákról.

A mobiltelefonon lévő üzenetek a bíróság reményei szerint tisztázhatják a felelősség megállapítását, azt, hogy ki mit tudott arról, hogy a fegyverben éles lőszer van. Hogy pontosan mit keresnek a telefonon, amit a nyomozók kérésére Baldwin önként is átadhatott volna, azt egyelőre nem tudni. „A gyanúsítottak, az áldozatok, a tanúk gyakran kezdeményeznek vagy kapnak hívásokat, üzeneteket a bűncselekmények előtt, alatt vagy után. Ilyen információ, amennyiben rendelkezésre áll, releváns lehet a nyomozás szempontjából – áll a mobiltelefon beszolgáltatását előíró hatósági iratban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől