Távozik az Index.hu-tól Várbíró Péter lapigazgató

2021. november 17. – 17:53

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik az Index.hu-tól Várbíró Péter lapigazgató, írta a Média1. A lappal Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója azt közölte, hogy Várbíró közös megegyezéssel távozik az Indextől. Várbírónak azért kell távoznia, mert Wahorn András pedofíliát mentegető kijelentéseit közzétették a Konyhanyelv című műsorban.

Várbírót tavaly szeptemberben nevezték ki lapigazgatónak, ő felelt az Index.hu-val kapcsolatos napi operatív ügyekért, de időnként írásai is megjelentek a lapban.

Starcz Ákos, az Index vezérigazgatója megerősítette Várbíró Péter távozásának hírét. Azt mondta, a távozásra közös megegyezéssel kerül sor. Később közleményt adnak ki a témáról. Azt mondta, részben a Konyhanyelv című műsorban történtek miatt kerül sor a távozásra.

Ahogy arról a Telex is beszámolt, az Index Konyhanyelv című beszélgetős, vacsorálós műsorában Wahorn András képzőművész azt mondta, hogy egy nyolcéves kislány bugyijába nyúlkálni még nem erőszak, és okozhat kellemes élményt is. A kijelentéseit a műsorvezető Lakatos Márk sem ellenpontozta, és a szerkesztett adásban sem utaltak rá, hogy a pedofíliamentegetés is elítélendő.

A Kreatív a Konyhanyelv műsor jövőjéről is kérdezte az Indamediát. Azt a választ kapták, hogy Lakatos Márkkal egy évadra szerződtek le, és ebből ki is ment a vállalt öt rész. A folytatásról nem nyilatkozott az Indamedia. Azt azonban elismerte, hogy a Konyhanyelv wahornos adásának szerkesztésénél és ellenőrzésénél hibáztak.

Az Indexnél több személyi változás is történt, kedden arról írtunk, hogy Balogh Ákos Gergely üzletfejlesztési vezető másodszor is otthagyta a lapot. Balogh először 2020 novemberében távozott, mert az akkori főszerkesztővel, Szombathy Pállal más elképzeléseik voltak, de később visszakerült a laphoz.

A Telex.hu szerkesztőségének tagjai 2020 júliusának végén mondtak fel az Index.hu-nál, mert nem látták tovább biztosítva a lap független működését. A Telex.hu a felmondásunk után olvasói támogatásokból jöhetett létre, és így tud igazán függetlenül, korrekten működni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!