A Vidám Színpad vezetése állítja: Straub már hónapok óta tudja, hogy nem fognak vele dolgozni

2021. november 9. – 14:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Perrel fenyegeti a későbbi valótlan állítások esetére Straub Dezső Jászai Mari-díjas színész-konferansziét a Vidám Színpad vezetése a Facebookon közzétett legújabb, keddi bejegyzésben, és azt is állítják, hogy Straub már hónapok óta tudta, nem fognak vele együtt dolgozni, így nem igaz az sem, hogy a Facebookról értesült volna a kirúgásáról.

A 2015 novemberében újraalakult Vidám Színpad vezetését a koronavírusban egy évvel ezelőtt elhunyt Böröndi Tamás főigazgató halála után Böröndi özvegye, Götz Anna vette át, állítólag azóta fagyos a hangulat Straub és közötte, egyes hírek szerint pedig Götz Böröndi első házasságából született ikerlányaival sem maradt jóban férje halála után.

Straub egyfajta bosszúállásról beszélt a keddi TV2-s megszólalásában Götz részéről, de erre a Vidám Színpad vezetője nem tudott reagálni, mert bár hívták, azt mondta, ezen a napon nem szeretne nyilatkozni a Mokkában, így nem megy el az élő beszélgetésre. A színész határozottan állította, hogy nem tudott arról, hogy kirúgják, de azt is mondta, hogy pár napja kapott egy emailt Götz Annától, amiből világossá vált számára: a köztük lévő ellentét feloldhatatlan. Arra, hogy mi lesz ezután, nem tudott válaszolni a műsorban, de azt elmondta, hogy vannak projektötletei, például néhány éve levédette a Budapesti Bulvárszínház nevet, „érezvén, hogy lehetnek ilyen feszültségek az életünkben, és ezt el kéne indítani, ahogy a Vidámat elindítottam”.

Straub Dezső a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának SZOP stúdiójában 2019 februárjában – Fotó: Zih Zsolt / MTVA / MTI
Straub Dezső a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának SZOP stúdiójában 2019 februárjában – Fotó: Zih Zsolt / MTVA / MTI

A Mokka adásidejében még nem jelent meg a Vidám Színpad közleménye, csak utána, ebben több erős állítás is elhangzik a vezetés részéről, például:

  • Böröndi Tamás halálakor Straubnak nem volt üzletrésze, sem más képviseleti joga a Vidám Színpadhoz fűződően.
  • Böröndi Tamás haláláig Straub Dezső egyedi megállapodások alapján látta el színészi, rendezői, illetve művészeti vezetői feladatait, „azonban a Vidám Színpad vezetőségének nincs tudomása arról, hogy Straub művész úrnak jelenleg Böröndi Tamás halálát követően – fennállna bármilyen élő megbízási jogviszonya, amely felmondása felől a Vidám Színpadnak intézkednie kellett volna. Nyilvánvalóan és Straub művész úr által is ismerten ilyen élő jogviszony nincsen.”
  • „A művész úr az elmúlt egy évben semmilyen tevékenységet nem végzett a Vidám Színpad Közhasznú Nonprofit Kft. megbízásából.”
  • A tervezett megújulás miatt több ízben is egyeztettek Straub Dezsővel „a színházban betöltött szerepével és az együttműködés lehetséges feltételeivel kapcsolatban. Sajnálatos módon ezek a tárgyalások nem vezettek eredményre.”
  • Szerintük valótlanságot állított Straub, amikor azt mondta, hogy a pozíciója megszűnéséről a Facebookon értesült.
  • Állításuk szerint ön fél éve rendre támadja őket, ezért is döntöttek az együttműködés megszüntetése mellett. Ezek mellett pedig jogi következményeket helyeztek kilátásba arra az esetre, ha később is valótlanságokat állítana.

A fentiek miatt kérdéseket küldtünk Straub Dezsőnek.

Frissítés:

„A keddi közlemény volt az első hivatalos megnyilvánulás a Vidám Színpad részéről, amelyben végre felvállalták eddig titkolt döntésüket. Célom az írással az volt, hogy ne folytatódjon a közönségünk megtévesztése, az agyonhallgatás ismert technikájával! Mert a nézőink talán majd csak 2024-ben jöttek volna rá, hogy: Jé! Ebből a színházból meg kifelejtették Straub Dezsőt és Nyertes Zsuzsát! Már ennek megakadályozása érdekében is megérte klaviatúrát ragadni!”

– írta lapunknak Straub Dezső, és válaszában azt is jelezte, kabarét ír a kirúgásából, és új színházat alapít. Straub teljes reagálását itt olvashatják el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!