Straub Dezső kabarét ír a kirúgásából, és új színházat alapít

2021. november 9. – 20:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A keddi közlemény volt az első hivatalos megnyilvánulás a Vidám Színpad részéről, amelyben végre felvállalták eddig titkolt döntésüket. Célom az írással az volt, hogy ne folytatódjon a közönségünk megtévesztése, az agyonhallgatás ismert technikájával! Mert a nézőink talán majd csak 2024-ben jöttek volna rá, hogy: Jé! Ebből a színházból meg kifelejtették Straub Dezsőt és Nyertes Zsuzsát! Már ennek megakadályozása érdekében is megérte klaviatúrát ragadni!”

– írta lapunknak Straub Dezső arra reagálva, hogy perrel fenyegeti őt a későbbi valótlan állítások esetére a Vidám Színpad vezetése. A konfliktusról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

„Ki állította ezeket a hülyeségeket, hogy jogtulajdonos vagyok, meg üzletrészem van, meg képviseleti joggal rendelkezem? Senki! Azt is tudja mindenki, hogy mi színészek éves szerződéses viszonyban dolgoztunk. Az pedig, hogy a nevem egyet jelent a Vidám Színpaddal nem az én állításom, hanem a közönségünké, folytatta Straub, a Vidám Színpad volt művészeti vezetője.

Amit pedig a Vidám Vádirat velem való »egyeztető tárgyalásoknak«️ nevez, azokról majd a legközelebbi kabaréban írok egy számot!”

– tette hozzá, majd közölte, hogy már lemondott a Vidám Színpadról. Helyet keres az általa levédett Budapesti Bulvár Színháznak, ahol a régi Vidám Színpad szellemiségét újraélesztve létrehoznák a magyar színpadi humor új fellegvárát. Ebben kéri jóakarói segítségét.

Addig is bánatosan nézi Götz Anna 2020. december 31-én írt, „amúgy gyönyörű és szívszorító” levelét, ami így kezdődik: „Dezsőkém, ha gondolod és van vágyad, erőd, vidd tovább a Vidám Színpadot. Hiszen az a TIÉTEK: a Ti nagy párosotoké és Nyerié volt, van és lehet továbbra is (ha »igazolt hiányzással«️ is).Tamás hatalmas bázist teremtett és épített fel hozzá 7 éven át éjjel-nappal…”

Mint Straub leszögezi, neki ez volt idén a Vidám Közleményben hiányolt „Hivatalos” megbízatása a vezetőségtől, amiről a vezetőség pálfordulása miatt hivatalosan lemond.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!