George Clooney nyílt levélben kéri a bulvárlapokat, hogy ne fényképezzék le a hírességek gyerekeit

2021. november 06. – 07:59

Másolás

Vágólapra másolva

George Clooney egy nyílt levélben arra kéri a Daily Mailt és más bulvárlapokat, hogy ne rakják a hírességek gyerekeit a címlapokra, mert így veszélybe kerülhetnek – írja a Variety. Azért a Daily Mailnek címezte első sorban, mert a brit lap nemrég közzé tett egy képet Billie Lourd egyéves kisfiáról. Nem sokkal később leszedték a képet.

Lourd kisfia a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher unokája, Debbie Reynolds és Eddie Fisher színészek dédunokája.

Clooney szerint két nagy oka van annak, hogy az újságoknak miért nem szabad engedély nélkül lefényképezniük a hírességek gyerekeit. AZ egyik az, hogy míg a szülők a szakmájukból adódóan vállalták, hogy nagyobb figyelem övezi majd az életüket, addig a gyerekek nem hoztak, és nem is tudtak meghozni ilyen döntést.

A másik ok az, hogy a színész felesége, Amal Clooney emberijogi ügyvéd, aki gyakran terroristák ellen is küzd bíróságokon. Az, hogy a gyerekek névvel, arccal kikerülnek a nagy bulvárlapok címlapjaira, oldalaira veszélybe sodorja őket.

„Reméljük, hogy egyetértenek abban, hogy a reklámok eladása nem fontosabb, mint az, hogy megóvjunk ártatlan gyerekeket attól, hogy célponttá váljanak.”

George Clooney levelének fordítása

Egy nyílt levél a Daily Mailnek George Clooney-tól.

Azok után, hogy Billie Lourd egyéves gyerekéről láttunk képeket az oldalukon, amit aztán le is szedtek, szeretnénk önöket arra kérni, hogy ne rakják ki a gyerekeink arcait az újságjukban. Én közszereplő vagyok, ezért elfogadom, hogy gyakran tolakodó módon készülnek rólam fényképek, mert ez az ára annak, hogy ez lehet a szakmám. A gyerekeink azonban soha nem egyeztek ebbe bele. A feleségemnek a munkájából adódóan gyakran kell szembe szállnia, bíróság elé vinnie terrorszervezeteket, ezért minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy biztonságban tudjuk a családunkat. Nem tudjuk megvédeni a gyerekeinket, ha újságok a címlapjukra rakják az arcukat. Soha nem adtunk el a gyerekeinkről készült képeket, nem használjuk a közösségi oldalakat és soha nem tesszük közzé a gyerekeink képét, mert az veszélybe sodorná az életüket. Nem paranoiás veszélyről van szó, hanem egy valós következményekkel járó problémáról.

Reméljük, hogy egyetértenek abban, hogy a reklámok eladása nem fontosabb, mint az, hogy megóvjunk ártatlan gyerekeket attól, hogy célponttá váljanak

Köszönettel,

George Clooney

Csütörtök óta ettől függetlenül kint van egy cikk a Mail főoldalán, amiben azt ecsetelik, milyen luxus körülmények között karanténozott Clooney és családja. A cikkben szerepelnek képek és egy videó is, amin láthatók a gyerekek, bár az arcuk nem. Valószínűleg nem a videós fogta vissza magát, inkább a szülők vigyáztak a gyerekekre.

Nem ez az első levele

Olvasóink talán emlékeznek, hogy majdnem egy éve, tavaly november végén Clooney egy interjúban Orbán Viktort hozta fel példaként a világban tapasztalható dühre és gyűlöletre. A színész ezután Magyarországon a kormányközeli média kereszttüzébe került, az Origótól a közmédiáig arról lehetett olvasni, hogy Clooney csak azért támadta a magyar miniszterelnököt, mert jóban van Soros Györggyel és fiával, Alex Sorossal, „nyilván őt is a befolyásuk alatt tartják Sorosék”.

Erre közleményben reagált, amiben leírta, hogy életében egyszer találkozott Soros Györggyel, „Orbán propagandagépezete tehát hazudik, pont.” Az erről szóló cikkünket itt elolvashatják.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!