George Clooney nyílt levélben kéri a bulvárlapokat, hogy ne fényképezzék le a hírességek gyerekeit

2021. november 6. – 07:59

Másolás

Vágólapra másolva

George Clooney egy nyílt levélben arra kéri a Daily Mailt és más bulvárlapokat, hogy ne rakják a hírességek gyerekeit a címlapokra, mert így veszélybe kerülhetnek – írja a Variety. Azért a Daily Mailnek címezte első sorban, mert a brit lap nemrég közzé tett egy képet Billie Lourd egyéves kisfiáról. Nem sokkal később leszedték a képet.

Lourd kisfia a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher unokája, Debbie Reynolds és Eddie Fisher színészek dédunokája.

Clooney szerint két nagy oka van annak, hogy az újságoknak miért nem szabad engedély nélkül lefényképezniük a hírességek gyerekeit. AZ egyik az, hogy míg a szülők a szakmájukból adódóan vállalták, hogy nagyobb figyelem övezi majd az életüket, addig a gyerekek nem hoztak, és nem is tudtak meghozni ilyen döntést.

A másik ok az, hogy a színész felesége, Amal Clooney emberijogi ügyvéd, aki gyakran terroristák ellen is küzd bíróságokon. Az, hogy a gyerekek névvel, arccal kikerülnek a nagy bulvárlapok címlapjaira, oldalaira veszélybe sodorja őket.

„Reméljük, hogy egyetértenek abban, hogy a reklámok eladása nem fontosabb, mint az, hogy megóvjunk ártatlan gyerekeket attól, hogy célponttá váljanak.”

George Clooney levelének fordítása

Egy nyílt levél a Daily Mailnek George Clooney-tól.

Azok után, hogy Billie Lourd egyéves gyerekéről láttunk képeket az oldalukon, amit aztán le is szedtek, szeretnénk önöket arra kérni, hogy ne rakják ki a gyerekeink arcait az újságjukban. Én közszereplő vagyok, ezért elfogadom, hogy gyakran tolakodó módon készülnek rólam fényképek, mert ez az ára annak, hogy ez lehet a szakmám. A gyerekeink azonban soha nem egyeztek ebbe bele. A feleségemnek a munkájából adódóan gyakran kell szembe szállnia, bíróság elé vinnie terrorszervezeteket, ezért minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy biztonságban tudjuk a családunkat. Nem tudjuk megvédeni a gyerekeinket, ha újságok a címlapjukra rakják az arcukat. Soha nem adtunk el a gyerekeinkről készült képeket, nem használjuk a közösségi oldalakat és soha nem tesszük közzé a gyerekeink képét, mert az veszélybe sodorná az életüket. Nem paranoiás veszélyről van szó, hanem egy valós következményekkel járó problémáról.

Reméljük, hogy egyetértenek abban, hogy a reklámok eladása nem fontosabb, mint az, hogy megóvjunk ártatlan gyerekeket attól, hogy célponttá váljanak

Köszönettel,

George Clooney

Csütörtök óta ettől függetlenül kint van egy cikk a Mail főoldalán, amiben azt ecsetelik, milyen luxus körülmények között karanténozott Clooney és családja. A cikkben szerepelnek képek és egy videó is, amin láthatók a gyerekek, bár az arcuk nem. Valószínűleg nem a videós fogta vissza magát, inkább a szülők vigyáztak a gyerekekre.

Nem ez az első levele

Olvasóink talán emlékeznek, hogy majdnem egy éve, tavaly november végén Clooney egy interjúban Orbán Viktort hozta fel példaként a világban tapasztalható dühre és gyűlöletre. A színész ezután Magyarországon a kormányközeli média kereszttüzébe került, az Origótól a közmédiáig arról lehetett olvasni, hogy Clooney csak azért támadta a magyar miniszterelnököt, mert jóban van Soros Györggyel és fiával, Alex Sorossal, „nyilván őt is a befolyásuk alatt tartják Sorosék”.

Erre közleményben reagált, amiben leírta, hogy életében egyszer találkozott Soros Györggyel, „Orbán propagandagépezete tehát hazudik, pont.” Az erről szóló cikkünket itt elolvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!