66 milliót fizetett a győri önkormányzat a nyár végi Tankcsapda-koncertért

2021. október 27. – 18:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közzé tette a győri önkormányzat, hogy mennyit fizetett a Tankcsapda augusztus 28-i koncertjéért: az önkormányzat honlapjára feltöltött dokumentum szerint Tankcsapda fellépési díja, a hang-, színpad- és látványtechnika együttesen 66 millió forintba került. Az Ugytudjuk vette észre a dokumentumot, azt írják, korábban adatigénylést adtak be, hogy megkapják az adatokat.

Érdekesség, hogy a Tankcsapda gázsiját tartalmazó dokumentumot kedden tette fel az önkormányzat, viszont abban szeptember 29. szerepel a dátumnál, és a júliusi-augusztusi szerződéseket tartalmazza. A dokumentumból az is kiderül, hogy a Slade fellépéséért 17,8 milliót fizetett a város, de ebben nincs benne a zenekar gázsija. A brit együttes szeptember 4-én játszott Győrben.

Az Ugytudjuk cikke szerint a Tankcsapda nem szimpla koncertet adott Győrben, hanem egy nagy, kivetítős-körszínpados show-t, ami akár magyarázhatná is a 66 milliós végösszeget. Ugyanakkor megjegyzik, hogy a tavaly augusztus 20-i BaRock Zenebona nevű rendezvény ugyanennyibe került, azon viszont 13 helyszínen 26 zenekar lépett fel. A lap beszélt egy koncertszervezéssel foglalkozó szakemberrel, aki sokallta a Tankcsapda koncertjének költségeit, de a Telex információ szerint is a piaci ár többszöröse ez a 66 millió.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom