A Rolling Stones 59 év után először kezdett turnét a dobos Charlie Watts nélkül

2021. szeptember 22. – 12:48

Másolás

Vágólapra másolva

Első koncertjét játszotta a Rolling Stones, mióta meghalt a dobosuk, Charlie Watts. A stadionokhoz szokott zenekar a Massachusetts Gillette Stadiumban felállított 300 fős sátorban tartotta turnéjának nyitóbuliját, és a koncertet Wattsnak ajánlották.

„Ez egy kicsit megható este számunkra, mert 59 év óta ez az első turné, amit a mi kedves Charlie Wattsunk nélkül csináltunk” – vezette fel a koncertet az énekes Mick Jagger, aki arról is beszélt, hogy barátként és zenésztársként is hiányzik nekik a dobos.

A rajongók ezután Watts nevét skandálták, Jagger pedig egy sört is meghúzott a dobos emlékére. Majd a gitáros Ronnie Wood mondta bele a mikrofonba. „Charlie, érted imádkozunk és érted játszunk.”

A turnén most Steve Jordan dobol, aki az 1980-as évek óta session zenészként dolgozik a Stonesszal. Már Watt halála előtt eldőlt, hogy ezen a turnén ő játszik, mert az eredeti dobos éppen egy műtét után lábadozott.

A hétfői meghívásos bulin Jaggerék 15 számot adtak elő, a nagyobb slágerek mellett életükben először adták elő élőben 2020-as szerzeményüket, a Living In A Ghost Town című dalt.

A Rolling Stones a nyár óta Bostonban próbált a turnéra, és az utazási korlátozások miatt nem tudtak részt venni Watts angliai temetésén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!