Kulka János megromlott egészségi állapota miatt mondhatta le előadásait

2021. szeptember 11. – 07:46

Másolás

Vágólapra másolva

Határozatlan ideig nem lép színpadra Kulka János a Trojka Színházi Társulás futó előadásaiban – közölte a társulat a színház Facebook-oldalán.

Bár az okokra a bejegyzésben nem tértek ki, a Blikk arról ír, hogy a színész megromlott egészségi állapota miatt mondta le az előadásokat.

A színház a bejegyzésben hozzátette, hogy Kulka

„személyisége pótolhatatlan, ezért meglévő szerepeibe az őszi félévben az előadások rendezője, társulatunk művészeti vezetője, Soós Attila ugrik be. A tavaszi félévtől pedig szerepeit átértelmező rendezői koncepcióváltás mellett, Takács Katalin színművész veszi át”.

A színész kíméletlen, fájdalmas őszinteséggel beszélt az állapotáról, küzdelmeiről, fizikai és lelki vívódásairól a Marie Claire-nek adott interjújában.

A 62 éves színész öt és fél évvel ezelőtt kapott stroke-ot, akkor életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Korábban angolul és franciául is beszélt, ám mindkét nyelvet elfelejtette a betegség következtében, ami miatt magyarul is csak nehezen beszélt, és afáziában (organikus szervi sérülésből származó nyelvi zavarokban) is szenved.

2018 tavaszán bejelentette, hogy visszavonul a színészettől, de végül meggondolta magát, és nemrég felkérték a 2011-es A vizsga című kémdráma folytatására, ő pedig elvállalta a szerepet.

Kulka az interjúban arról is beszélt, hogy mennyire szenved az állapotától, szégyelli magát, úgy fogalmaz, hogy autistának érzi magát, és bántja, hogy elfelejti a szövegeket, zavarja, hogy sok mindenre nem képes úgy, mint a betegség előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!