Alain Delon is részt vett Jean-Paul Belmondo pénteki temetésén

2021. szeptember 10. – 19:05

Másolás

Vágólapra másolva

Családtagok és közeli barátok, köztük Claude Lelouch rendező és Alain Delon színész is megjelent Jean-Paul Belmondo francia filmsztár pénteki gyászszertartásán egy párizsi templomban – írja az MTI.

A nyilvánosság előtt ritkán mutatkozó 85 éves Alain Delon mosolyogva, mankójára támaszkodva, fia, Anthony társaságában érkezett Párizs Saint-Germain-des-Prés negyedében található templomhoz. Megállt egy kis időre a templom előtt, ahol a Belmondóra emlékezők tapsban törtek ki, a nevét kiabálták. Kedden Delon azt mondta a Europe 1 rádiónak, összetörte színésztársának halálhíre.

„Mi teremtettük a francia mozit, mi ketten, ő és én, mi vagyunk a francia mozi két ikonja, nem lehet beszélni egyikünkről a másik nélkül. Hasonló korúak vagyunk, nemsokára velem is ez történik” – mondta Alain Delon.

Alain Delon és fia, Anthony Delon érkezik Jean-Paul Belmondo temetésére 2021. szeptember 10-én – Fotó: Thomas Samson / AFP
Jean-Paul Belmondo temetése 2021. szeptember 10-én, Párizsban – Fotó: Thomas Samson / AFP

Csütörtök este és éjszaka, az Emmanuel Macron elnök vezette állami szertartás után hosszú órákon át álltak sorban Belmondo tisztelői, hogy az Invalidusok kertjében felállított zárt koporsó közelébe juthassanak. Pénteken a család és a közeli barátok körében tartott ceremóniát nem közvetítették a nyilvánosság számára, ennek ellenére több százan gyűltek össze a templom köré vont kordonok mögött.

Belmondo hétfőn, 88 éves korában halt meg. Pályafutása során száz filmben játszott és több mint 40 színházi szerepben volt látható. Egyik legismertebb szerepét a francia új hullám, a nouvelle vague alapfilmjének tartott Kifulladásig (1960) című filmben alakította, amely Francois Truffaut ötlete alapján készült Jean-Luc Godard rendezésében.

Fotó: Thomas Coex / AFP
Jean-Paul Belmondo lánya, Florence Belmondo köszönti a hozzátartozókat – Fotó: Thomas Samson / AFP
Jean-Paul Belmondo legfiatalabb gyereke, Stella Belmondo – Fotó: Thomas Coex / AFP

A francia mozi kultikus alakja olyan színésznőkkel játszott együtt, mint Claudia Cardinale, Gina Lollobrigida, Brigitte Bardot és Jeanne Moreau, és olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Francois Truffaut, Louis Malle vagy Claude Sautet. Utolsó alakítása a 2008-ban bemutatott Egy ember és kutyája című filmben volt látható.