Nem lenne kötelező, de az Örkény Színház mégis kéri a nézőktől a védettségi igazolványt

2021. szeptember 8. – 14:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 4-én tisztázta az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy a korábban megjelent hírekkel ellentétben nem kötelező védettségi igazolványt felmutatni a színházakban. Ezt azután érezték szükségesnek, hogy a Vígszínház arról tájékoztatta a nézőket: az előadásokat csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Szerintük erre azért van szükség, mert az Emmi korábban egy jogszabálytisztázó tájékoztatón közölte, a színházi előadások látogatásához szükség van védettségi igazolványra. A Vígszínház akkor azt közölte, hogy a Főpolgármesteri Hivatal is erről tájékoztatta a színházat.

Na most, ugyebár hivatalosan az Emmi tehát nem várja el a védettségi igazolványt, aminek a legtöbb színház örül is, de az Örkény Színház igazgatója, Mácsai Pál azt közölte a színház oldalán, hogy ők például csak védettségivel engednek be nézőket – írja a Színház Online.

„Az Örkény Színház a járvány megjelenése óta mindig nézőinek és dolgozóinak elérhető legnagyobb biztonságára törekedett. Most is így teszünk, ezért előadásaink látogatását a kötelezően előírtnál szigorúbb feltételhez kötjük. Előadásainkon védettségi igazolványt kérünk. Tizennyolc éven aluli nézőink is védettségi igazolvánnyal, vagy védett felnőtt felügyelete mellett látogathatják előadásainkat. Meggyőződésünk, hogy ez szolgálja legjobban mindannyiunk védelmét, így az oltatlanokét is, akik különösen kitettek egy esetleges fertőzésnek.”

Azok a nézők, akik védettségi igazolvánnyal nem rendelkeznek, de már megvették a jegyüket, 2021. szeptember 10-ig válhatják vissza azt online vagy személyesen. Részleteket erről a színház oldalán olvashatnak. Maszkviselést a színházban nem várnak el, de ajánlják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!