Rudolf Péter vezeti a Vígszínházat a következő öt évben

2021. augusztus 24. – 16:39

Másolás

Vágólapra másolva

Állandó igazgatói kinevezést kapott a Vígszínház élére a teátrumot az elmúlt másfél évben vezető Rudolf Péter – jelentette be a társulat keddi évadnyitó ülésén Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Karácsony Gergely főpolgármester.

Rudolf Péter elmondta, hogy a csaknem tíz hónapos szünet után újranyíló Vígszínház évada azokkal a premierekkel indul, amelyeket a járványhelyzet miatt el kellett halasztani vagy csak online lehetett megtartani.

Szeptember 4-én tartják a Szerelmek városa színpadi ősbemutatóját a Vígszínházban, ahol decemberig a Kabaré és Csehov Sirálya kerül még színre, a teátrum Váci utcai játszóhelyén, a Pesti Színházban pedig A kő című előadást, Yasmina Reza Bella Figura című színművét és a Party című vígjátékot mutatják be ebben a naptári évben.

A Vígszínház – Fotó: Terbócs Attila / Wikipédia
A Vígszínház – Fotó: Terbócs Attila / Wikipédia

Tavaly tavasszal a Vígszínház társulatának több egykori neves tagja azzal állt a nyilvánosság elé, hogy Eszenyi Enikő vezetése alatt elviselhetetlen, megfélemlítő légkör uralkodott a színházban: agresszív és diktatórikus módszerekkel vezette az intézményt, rendszeresen megalázta munkatársait, többen emiatt hagyták ott a színházat az elmúlt években.

A színház fenntartójaként a főváros vizsgálatot indított az ügyben. Nem sokkal a botrány kirobbanás után Eszenyi helyett ideiglenesen Rudolf Péter vette át a Vígszínház irányítását. Eszenyi végig tagadta a vádakat, az általa vélt támadásokat az igazgatói pályázattal hozta összefüggésbe.

Hogy megelőzzék az ehhez hasonló eseteket, a színház kidolgozta saját etikai kódexét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!