Hamarosan videójátékok is lehetnek a Netflixen

2021. július 15. – 17:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A sorozatok és filmek mellett hamarosan videójátékok is lehetnek majd a Netflixen, írja a Bloomberg. A szolgáltatónak már lett is egy videójátékokért felelős részlege, ennek az élére pedig felvették Mike Verdut, aki korábban az EA Mobile-nál, a mobiljátékokért felelős Zynga stúdiónál és a Facebook VR/AR részlegén is dolgozott.

A hírek szerint a következő hónapokban verbuválják majd a csapatot, ehhez más álláshirdetéseket is feladtak, és a terv már jövőre megvalósulhat. Egyelőre nem tervezik, hogy pluszpénzt kérjenek el érte vagy magasabb előfizetési csomagokat hozzanak létre.

A Netflix továbbra is a piacvezető streamingszolgáltató, megelőzve ezzel az HBO Maxot és a Disney+-t is. Még úgy is, hogy az utóbbi negyedévben lassabban érkeznek hozzájuk az előfizetők. A játékoktól viszont azt remélik, több felhasználót vonz majd be.

Az elmúlt évek talán legfontosabb szórakoztatóipari történései egyértelműen a streamingpiacon történnek. A pandémia alatt már tényleg mindenkinek egyértelművé vált, hogy a mozgóképes tartalomfogyasztásnak a streaming a jövője. Az élesedő streamingháborúról itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!