Justin Biebert és Lady Gagát is kicenzúrázták Kínában a Jóbarátok-nosztalgiashow-ból

2021. május 28. – 11:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kissé hiányosan adták le a Jóbarátok: Újra együtt című, osztálytalálkozóra hajazó nosztalgiashow-t Kínában: egyszerűen kivágták belőle a pár perc erejéig felbukkanó Justin Biebert, Lady Gagát és a BTS-t is. A BBC szerint a különféle LMBTQ-utalásoktól szintén megszabadultak a kínai streamerek, mindezzel pedig hat perccel rövidítették le a programot.

A lap szerint ezeket a vendégszereplőket azért vágták ki, mert korábban valahogy felbőszítették Kínát. A BTS például a koreai háborúról tett korábban megjegyzéseket, Lady Gaga a Dalai Lámával találkozott 2016-ban, Justin Bieber pedig még 2014-ben posztolt egy tokiói Jaszukuni-szentélyről, amit a háborúban elesett katonák emlékére emeltek, és ami az emelése óta politikai csatatérnek számít.

De milyen pillanatokról is maradtak le Kínában?

  • A BTS egyik énekese például arról beszélt, hogy a sorozattól életről és barátságról tanult.
  • Lady Gaga a Büdös macskával énekelte túl Lisa Kudrow-ot.
  • Justin Bieber pedig krumplinak öltözve sétált egy kifutón. (Pontosabban Ross halloween-jelmezét öltötte magára, amiben a burgonyát ötvözte a Szputnyik műholddal: ez a Burgnyik.)
  • De kivágták belőle azokat a felidézett sorozatrészleteket is, amikor Joey alsónadrágjára Ross fényképét ragasztották, ahogy azt is, amikor Chandler lepisilte Monica medúzacsípését.

A rajongók persze partizánkodva megosztják egymás között a kivágott részeket.

A Jóbarátok: Újra együtt kritikánkat itt olvashatja el, arról pedig itt írtunk, hogy mitől lett a Jóbarátoknak ilyen erős, mai napig tartó hatása, és hogy mik azok a kritikák a sorozat körül, amik az elmúlt években egyre hangosabban mutatnak rá a hibáira.