Kikerült az összes meleg jelenet a Jessica Jones című sorozatból a Petőfi TV-n

2021. április 7. – 19:47

frissítve

Kikerült az összes meleg jelenet a Jessica Jones című sorozatból a Petőfi TV-n
Pillanatkép a Jessica Jones 1. évadának 4. részéből – Fotó: Myles Aronowitz / Netflix

Másolás

Vágólapra másolva

Mintha a szaúd-arábiai állami tévéről lenne szó, úgy tűnt el az MTVA Petőfi TV nevű ifjúsági csatornáján kedd este a Jessica Jones című amerikai sorozatból az összes LMBTQ-jelenet, vette észre a Vox filmmagazin újságírója, Oblath Ádám.

Persze előfordulhat a Hvg.hu szerint, hogy pont egy olyan kópiát vettek meg a forgalmazóktól, vagy pont egy olyan változatot dobtak ki a nemzetközi piacra, amiben nem láthatóak azok a jelenetek, amiket egyébként a világ minden pontján látni lehet a Netflix platformján.

De Kovács Gellért filmes szakújságíró szerint az is előfordulhatott, hogy a homofóbiával is megvádolt MTVA-nak sikerült kivágnia a sorozatból az összes leszbikus kapcsolatra utaló jelenetet.

„Én csak azt nem értem, hogy akkor mi a fasznak kell leadni? Mehetne helyette valami fiatalosch vallási műsor. Minek kell úgy csinálni, mintha?”

– írta Facebook-posztjában a szakújságíró, aki még a régi MR2-Petőfi Rádióban dolgozott filmes szakértőként.

Az egész ügy főleg akkor érdekes, ha hozzátesszük, hogy a sorozatot este 10 óra után, 18-as korhatár-besorolással vetítették a Petőfi TV-n úgy, hogy egy férfi-női szexjelenet simán bent maradhatott – egy rövid női-női csók viszont nem. Összességében egyébként körülbelül 40 másodperccel lett rövidebb a tévében leadott epizód ahhoz képest, mint ami elérhető a Netflixen.

A Hvg.hu megkereste az MTVA-t és a Netflixet képviselő hazai ügynökséget is, de egyelőre egyik fél sem válaszolt. A Netflixnek korábban a Telex is küldött kérdéseket, de szerkesztőségünk sem kapott még visszajelzést.

Az idén közel 118 milliárd forintból működő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak egyébként komoly tervei vannak a fiatalokat megszólítani hivatott Petőfi TV-vel, ami az azonos nevű rádióadóval együtt kerülhet Demeter Szilárd és a Petőfi Irodalmi Múzeum közelébe – erről itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!