Tizenkét év után elköltözött a VII. kerületből a 100 Tagú Cigányzenekar

2021. február 25. – 13:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Zeneszóval búcsúzott el erzsébetvárosi próbahelyétől a 100 Tagú Cigányzenekar, a Blikk élőben közvetítette a költözést csütörtökön. Beke Farkas Nándor, a zenekar elnöke korábban azt mondta a lapnak, hogy a hírekből értesült arról, hogy menniük kell a Wesselényi utcai Erőművházból, ahol tizenkét évig készültek a fellépéseikre.

A XXII. kerület Fidesz–KDNP-s polgármestere, Karsay Ferenc felajánlotta, hogy a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban állandó próbahelyet adnak nekik. A szintén kormánypárti Bajkai István, a VII. kerületi Fidesz elnöke szerint „Erzsébetvárosban épp a kultúrát építik le a globalisták”.

A DK-s Niedermüller Péter vezette polgármesteri hivatal csütörtöki közleményében sok sikert kívánt a 100 Tagú Cigányzenekarnak, mint írták, szomorúan vették tudomásul, hogy a költözés mellett döntöttek. „A kerület vezetése mindig úgy gondolta, hogy az együttes tevékenysége nagy értéket képvisel, amelyet meg kell becsülni. Ezért keresett és talált a számukra próbahelyszínt, lehetőséget a hangszereik elhelyezéséhez, és ezért tárgyalt a támogatás más formáiról is. A zenekar mindezek ismeretében távozik a kerületből” – olvasható a közleményben.

Ha mégis visszatérnének a kerületbe, „Erzsébetváros nyitott ajtókkal várja őket”, fogalmaztak. A polgármesteri hivatal közleményéből nem derül ki, milyen megoldást javasoltak a 100 Tagú Cigányzenekarnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!