Nincs a szűkített Oscar-listán Horvát Lili filmje

2021. február 10. – 08:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Golden Globe után Oscar-díjra sem jelölték Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjét, derült ki szerda hajnalban, amikor az amerikai filmakadémia közölte kilenc kategória szűkített listáját. A filmről írt kritikánkat itt olvashatja.

A legjobb nemzetközi játékfilm kategóriában a végső jelöltek közé került többek között a Még egy kört mindenkinek című dán film Thomas Vinterberg rendezésében, Agnieszka Holland Sarlatán című cseh filmje, az orosz Dorogije továriscsi, Andrej Koncsalovszkij alkotása, valamint Alexander Nanau Colectiv című román dokumentumfilmje, amely az egész estés dokumentumfilmek szűkített listáján is szerepel.

Az idei Oscar-versenybe rekordszámú, 93 filmet neveztek a legjobb nemzetközi film kategóriájában, írja az MTI.

A legjobb nemzetközi játékfilm mellett a legjobb egész estés dokumentumfilm, a legjobb rövid dokumentumfilm, a legjobb smink és frizura, a legjobb zene, a legjobb betétdal, a legjobb animációs rövidfilm, a legjobb élőszereplős rövidfilm és a legjobb vizuális effektusok kategóriájában hirdették ki a szűkített listát.

Az Oscar-jelöléseket március 15-én hozzák nyilvánosságra. A 93. Oscar-díj-átadó gálát pedig április 25-ére tervezik a Los Angeles-i szervezők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!